Ne Kadar Haberleri

Polis, Başpolis, Kıdemli Başpolis Maaşı Ne Kadar Oldu?

Polis, Başpolis, Kıdemli Başpolis Maaşı Ne Kadar Oldu?
Bu haber 03 Ocak 2023 - 20:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yıla girmemiz ile birlikte kamuda çalışan personele zamlı maaşlar ödendi. Ancak burada vaat edilen yüzde 2,5 oranındaki zam maaşlara Meclis çalışmaları nedeniyle eklenemedi. Bu aşamada maaşlar net olsa da Polis, Başpolis Kıdemli Başpolis maaşı ne kadar oldu? Polisler zamlı maaşı ne kadar alacak? Polis memuruna yapılan zam oranı ne kadar gibi bir çok sorunun yanıtı aranıyor.

Emniyet güçlerinde görev yapan Polis, Başpolis, Kıdemli Başpolis maaşı memur zam oranı, enflasyon farkı ve sonradan ilave ek zamlar ile birlikte yeni maaşlar zamlı olarak ödenecek. Bir kısım maaşlar alınmış olmasına rağmen meclis çalışmalarına akılan yüzde 2,5 ve maaş farkları için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede kamuda olduğu gibi emniyet güçleri de zamlı maaşları önümüzdeki günlerde alacaklar.

Polis Ocak 2023 Maaşları Ne Kadar Oldu?

2022 yılı Aralık ay’ı enflasyon rakamları sonrasında yılın ikinci altı aylık enflasyon oranları elli oldu. Bu anlamda sözleşme gereği yüzde 8 oranındaki zam ile enflasyon farkı yüzde 16,47 olarak oluştu. Bu rakamlar neticesinde hükümet kanadı memurlar, memur emeklileri ve emekliler için yüzde 25 oranında zam yapılacağını duyurdu. Böylelikle Polis, Baş Polis ve Kıdemli Başpolis Maaşları da netlik kazandı. Buna göre evli, 9-1 derecesindeki lisans mezunu olan polisler yaklaşık 16 bin 322 TL Ocak 2023 ay’ından itibaren maaş almaya başlayacak.

Ocak 2022 Maaşları

Anadolu Ajansınca memurlara yüzde 30,95 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Bu şartlar altında Polis, Başpolis ve Kıdemli Başpolis maaşı Ocak Ay’ından itibaren alacakları maaş tutarları ve ayrıntısı şu şekilde;

Lise ve Ortaokul Mezunu, 9-1 derece kademesinde, 17 Ocak tarihinde göreve başlayan ve bir yıllık kıdemi olan, bekar ve çocuğu olmayan, Ankara merkez ilçesinde görev yapan Polis maaşı net olarak 9 bin 480 Lira olarak ödenecek.

Tazminat ve Yan Ödeme ile Fazla Çalışmalar Değiştiriyor

polis, başpolis, kıdemli başpolis maaşı

Polis 2023 Maaşları Ne Kadar?

Yapılan bu açıklamalar eşliğinde polislere ödenen yan ödeme, Emniyet Hizmet Tazminatı ve fazla çalışma ücretleri farklılık gözetebilir. Bu sebeple en az alınacak tutarlar ışığında hesaplamalar yapıldığını belirtmek gerekiyor.

Ayrıca yapılan hesaplamada AGİ kaldırılmış ve Gelir ve Damga Vergisinden muafiyet gösterilen tutar çıkarılarak kesintiler yapılmış haliyle bu şekildedir.

Hesaplamalarda çocuk ve eş yardımları eklenebilir. Bu durumda çocuğunuzun ve eşinizin olması hatta eşinizin çalışmıyor olması önemli. Yıl olarak daha uzun vadeli çalışanların kıdemleri de artış gösterir. Buradaki hesaplamada 1 yıllık polis memurunun maaş hesaplaması yapılmıştır.

Ayrıca maaşların hesabında eğitim önemli bir etken. Lise ve Ortaokul mezunu polis, başpolis ve kıdemli başpolis maaşı  için bu rakam telaffuz ediliyor. Lisans ve Önlisans mezunlarının maaşları farklılık gösterecektir. Ayrıca polis memurları her altı ayda bir zam almaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER