Ne Kadar Haberleri

Senaristler Ne Kadar Para Kazanır? (Film-Sinema-Dizi-Reklam)

Senaristler Ne Kadar Para Kazanır? (Film-Sinema-Dizi-Reklam)
Bu haber 16 Ocak 2022 - 16:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Geçimini yazarak kazanan kesimin en büyük dileği yazdığının tutmasıdır. Yazmış olduğu senaryo ne kadar çok tutulur, beğenilir ve izlenirse doğal olarak kazancınızda yüksek olacaktır. Bu aşamada senaristler ne kadar para kazanır sorusunun cevabını vermek zor.

Beğendiğimiz dizi ve sinemaların yazarları olduğu gibi tiyatro oyunlarının da senaristleri bulunuyor. Bu çerçevede önemli bir aşamadan geçtikten sonra son noktayı koydukları senaryolar tutulması ve beğenilmesi ile önemli bir izleyici kitlesine sahip olması sizin daha çok kazandığınız anlamına geliyor. Ancak bu aşamada senaryosunu henüz kabul ettiremeyen senaristlerin kazancı da hiç yok diyebiliriz. Kazanabilmesi için senaristin yazdıkları basılması yada oynanması gerekir.

Senaristler Aylık Ne Kadar Kazanç Sağlıyor?

İzlediğiniz program, dizi veya sinemanın beğenilmesinin en önemli sebebi içeriğidir. Bu içerik sayesinde gündeme gelir ve oyuncuların ünü ve karakteri canlandırması kadar önem arz eder. Bazı senaryoların replikleri insanların kafasına kazınır ve yıllar geçse de dillendirilir. Bu anlamda içerik üretmek güçlü senaristlerin işidir. Ancak bir çok dizi ve sinemadan birden fazla senaristler ile çalışılır ve güçlü içerikler üretilmeye çalışılır.

senaristler ne kadar para kazanır

Burada senaristler ne kadar para kazanır sorusunun yanıtında aylık maaş karşılığı çalışanlar ve tek üretim ile satış yapanlar için farklı değerlendirmeler söz konusu olur. Güncel fiyatlar irdelendiğinde senaristler aylık olarak ortalama 10 bin lira civarlarında maaş alırken en yüksek rakam 40 bin lira en düşük rakam ise yaklaşık 5 bin lira civarlarındadır. Maaşlar açısından önemli bir gelir elde ettiklerini söylemek mümkündür.

Reklam Senaristlerinin Aylık Kazancı

Senaryoların sadece filmlerde dizilerde olduğunu düşünmek yanlış bir seçim. Piyasada reklam yazarlığı da bulunuyor. Reklamlarda en az diğer filmler sinemalar kadar önem arz eder. Bu işi yapmakta kolay bir işlem değil. Bunun yanında yılların yazarlığını yapanlar kıdemine göre daha fazla alabiliyor.

Bir firmada reklam senaristi olarak çalışan kıdemli kişilerin maaşları yaklaşık 9-10 bin lira civarlarında oluyor. Hatta proje sonrası tutulması ve gelirlerin artması halinde de primler ve ekstralar söz konusu olabilir. Bu durumda senaristler çok daha fazla para kazanabiliyor. Ancak her seçenekte asgari ücretin adlında ücret almaları söz konusu değil.

Film Senaristi Ne Kadar Kazanır?

Kısa projelerden kazanan senaristlerden çok filmlerin senaryosunu kaleme alanlar ve bu filmlerin tutması ile çok izlenmesi halinde milyon lira kadar kazanç sağlayanlar olduğu biliniyor. Burada artan enflasyon ve diğer hususlar nedeniyle en kötü ihtimalle 250 – 500 bin lira arasında film senaristinin kazanç sağladığı da söylenebilir. Senaristler Ne Kadar Para Kazanır sorusunun cevabını bu durumda vermek nerede imkansız bir husus.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER