Ne Kadar Haberleri

2022 Sırbistan Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç Lira?

2022 Sırbistan Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç Lira?
Bu haber 09 Ocak 2022 - 13:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yurt dışında çalışmak isteyenler bir nebze yakın ülkeleri seçiyor. Bu sebeple yakın ülkelerden birisi olan Sırbistan Asgari Ücret ne kadar sorusu burada çalışma talebi olanların sorguları arasında.

Sırbistan Asgari Ücret 2022 Yılı Tutarları Açıklandı

Türkiye’de olduğu gibi Sırbistanda’da her yıl maaşlar zamlanıyor. Güncel olarak Sırbistan Asgari Ücret zamlananlar arasında bulunuyor. Son olarak Sırbistan Başbakanı 2022 yılında ödenecek ücretlere dair açıklama yaptı. Yüzde 9,4 oranında zamlanan asgari ücret tutarı Sırp Dinarı üzerinden ödeniyor. Şu anda yeni ödenen tutarlar ile bir çalışanın ek ücretleri ve mesai ücretleri haricinde aylık kazancı 35 bin 12 sırp dinarına çıkarıldı. Bu tutar güncel olarak yaklaşık 298 Euro tutuyor.

Sırbistan Asgari Ücret Vergi İndirimi Bulunuyor

Sırbistan Asgari Ücreti için burada vergiye tutulmayan bir kısımdan bahsetmek mümkün. 19 bin 300 Sırp Dinarına kadar vergi alınmıyor. Bu vergi tutarı da işveren üzerindeki yükü azaltıyor. Sırbistan aslında zengin bir ülke. Bu sebeple yaşanabilecek yerlerden bir ülke. Asgari ücrette geçim sıkıntısı yaşanmamak adına önemli adımlar atılmış.  Kişi başı GSYİH 8 bin 200 dolar. 2022 yılında bu rakamın  toplam 56 bin 886 milyar dolar olacağı yönünde öngörü var.

sırbistan asgari ücret

Sırbistan otomotiv, enerji, maden, tarım ve makine gibi sektörlerde önemli ülkelerin başında geliyor. Bu anlamda ticari olarak bakıldığında Almanya, İtalya, Çin, Rusya ve Balkan ülkeleri ile ticari ilişkiler söz konusu. Burada yaşarken ödeyeceklerinizde önemli.

Sırbistan’da Ücretler Ne Kadar?

Sırbistan Asgari Ücret tutarını belirleyen unsurlardan birisi ekmek. Burada 500 gram ekmek fiyatı 50 Sırp Dinarı 0,48 dolar, 0,42 Euro ve 6,5 Türk Lirası. Yani yarım kilo ekmeği 6,5 liraya alıyorsunuz. Balkan ülkeleri arasında ülke olarak en çok ziyaret ettiğimiz ülkelerden birisi. Ziyaret ve gezmek amaçlı olarak bu ülkeye giden kişi sayısı oldukça çok. Ancak yaşamak ve burada çalışmak için gidenlerin sayısının da az olduğunu belirtmek gerekiyor.

0,08 seviyelerinde olan Sırp Dinarı son zamanlarda artan fiyatlar ve TL’nin değer kaybı neticesinde 0,13 seviyelerine çıktı. Bu aşamada TL ile karşılaştırdığınızda daha değerli diyebiliriz. Teknik olarak çalışmak ve para kazanmak mantıklı olmayabilir. Ancak sürekli sorgulanan hususlardan birisi Sırbistan Asgari Ücret ne kadar? Olduğu yönünde.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER