Ne Kadar Haberleri

2022 Ukrayna Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç Grivna?

2022 Ukrayna Asgari Ücret Ne Kadar? Kaç Grivna?
Bu haber 09 Ocak 2022 - 11:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yılda ülkemizde çalışanlara yapılan önemli maaş artışı söz konusu oldu. Bu tutar emekçiyi memnun etmiş gibi görünse de ilerleyen süreçte finansal açıdan belirginlik kazanacak. Ülkemizde olduğu gibi küresel ekonomide maaşlara yapılan zamlar gündemde. Bu çerçevede Ukrayna Asgari Ücret çalışanların ve çalışmak isteyenlerin merak konusu.

Ukrayna Asgari Ücret Zammı Yapıldı

Ülkemizde asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması bir çok kesimi memnun etti. Ancak artan fiyatlar neticesinde cebine girmeden eriyen tutarlardan bahsetmek mümkün. Yurt dışında da ülkemizle politik anlaşmaları olan ülkelere işçi olarak gidecekler alacakları maaşı da merak ediyor. Bunun için Ukrayna Asgari Ücret ne kadar sorusu da bu ülkeyi tercih edenlerin sorusu.

Ukrayna Asgari Ücret Kaç Grivna

Ukrayna Avrupa ülkelerinde olduğu gibi günlük 8 saat haftalık ta 40 saat çalışma süresi bulunsa da bu durum günlük 12 saate kadar çıkabiliyor. Mesai ücretleri karşılığı gelirinizi artırıyorsunuz. İşçiler için 12 saatlik çalışma dilimi de bir hayli yüksek. Yenil yıl ile Ukrayna Asgari Ücret tutarına zam yapıldı ve ortalama maaş 12 bin 170 grivna olduğu biliniyor. Ukrayna’nın para birimi 1 grivna güncel olarak 0,51 Türk Lirasına eşit durumda. Bu da yaklaşık olarak bir çalışanın aylık maaşlar toplamı mesai ücreti ve ek gelirleri hariç olmak üzere 6 bin 206 Lira seviyelerinde oluyor.

Ukrayna’ da Çalışmak Mantıklı mı? Zengin Bir Ülke mi?

ukrayna asgari ücret

Yurt dışında çalışmak kişilerin kısa sürede daha çok para kazanma hayaliyle başlıyor. Bu anlamda giden ve istediğini bulamadığı için geri dönen kişilerden bahsetmek mümkün. Yani işi bulduğunuz yer de önemli. İş açısında kalifiye elamanlar çok daha yüksek kazanır. Ancak bir iş yerinde ya da fabrikada Ukrayna Asgari Ücret tutarı üzerinden çalışmak mantıklı olmayabilir. Bu durum birazda sizin iş bulduğunuz yerle alakalı. Nitekim buraya gidiş gelişler de önemli yekünler tutuyor. Bu sebeple kazancınız sizi pek tatmin etmeyebilir.

Sovyetler Birliğine bağlı iken ekonomik durumu biraz daha iyi olan ülke ayrıldıktan sonra uzun süre kendisine gelemedi. Yaklaşık 8 yıl aradan sonra ekonomi kendisini göstermeye başladı. 2000 yılında Sovyetlerden ayrılan ülke günümüzde Rusya olan ülkeyle politik olarak sorunlarda yaşıyor. Bu sebeple çalışmaya gitmeden önce bir kez daha düşünmekte fayda olacağını söylemek mümkün.

Ukrayna’da Kira, Gıda Fiyatları Ne Kadar?

Ukrayna’ya çalışmaya gidenler kalacak yer ve yemek garantisi ile gidiyor. Bunun dışında kendi isteği ile gidenlerin cebinden önemli kira ücreti çıkabilir. Kendi para birimi grivna’dan çok dolar kullanılıyor diyebiliriz. Bu anlamda kira için yaklaşık 4 bin grivna, 1 kg eti 120 grivna, benzin için birlikte 332 bin grivna ve 1 ekmek için 0,50 grivna ödüyorsunuz. Bu anlamda da pahalı bir ülke olarak görülebilir. Bu sebeple Ukrayna Asgari Ücret size düşük gelebilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER