Ne Kadar Haberleri

Yeni İşe Başlayan Meslek Maaşları Ne Kadar?

Yeni İşe Başlayan Meslek Maaşları Ne Kadar?
Bu haber 16 Ocak 2022 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yapılan iş ve mesleğe göre farklı ücretler yansırken aynı zamanda yıllarca edilen deneyimler sonrası alınan kıdemlerde yeni işe başlayan meslek maaşlarına etki eden hususlardan bir tanesi. Binlerce meslek dalı arasında farklı ücretler söz konusu. Nitekim SGK ya bağlı olarak çalışan sigortalı, bağkurlu ve emekli sandığı çalışanlarının aylıkları da değişiklik gösteriyor.

Yeni İşe Başlayan Meslek Maaşlarının Hesaplanması

Meslek hiç şüphesiz yaşamınızı idame ettirecek gelire ve modern yaşamınıza doğrudan etki ediyor. Burada doğru meslek ve iyi kazanç açısından yıllarca alınan eğitimler ve verilen emeklerde söz konusu. Bu sebeple alacağınız maaşa da doğrudan etki eden hususlardan birisi oluyor.

Meslek maaşları ilk etapta merak edilse de bu mesleği edinebilmek daha zor hususlardan birisi. İş bulmak için zorlanan yıllarca eğitim almış fakülte mezunları da iş bulamamaktan yakınırken yeni işe başlayan meslek maaşları da çok çeşitli etkenlere bağlı olarak hesaplanıyor.

Yeni işe Başlayan Memur Maaşları Ne Kadar?

Memur olarak yeni başlamışsanız burada sizin almış olduğunuz eğitim önem arz eder. Örneğin dört yıllık fakülte mezunuysanız 9 ncu dereceden başlarsınız. Bu da maaşınızın biraz daha yüksek olduğu anlamına gelir. Eğer ortaokul mezunuysanız başlama dereceniz burada 14 ncü derece oluyor. Yani maaşınız daha düşük olmuş oluyor.

yeni işe başlayan meslek maaşları

Bunun yanında memurlar unvanlarına göre maaşlar alırlar. Örneğin kamu ödemeleri hizmetlinin 9-1 derecede maaşı yaklaşık 6 bin lira iken memurun 9-1 derecesi 6 bin 400 lira civarlarında olur. Bunların yanında maaşa etki eden hususlardan birisi de evli ve çocuğunun olup olmamasıdır. Eş yardımı ve çocuk yardımı alan kişiler eş değer görevliden yaklaşık 600 TL daha fazla maaş alır.

Yeni İşe Başlayan Asgari Ücretli Maaşı Ne Kadar?

Yeni işe başlayan işçiyse muhtemelen asgari ücret üzerinden maaş alacaktır. Bu çerçevede alacağınız maaş tutarı güncel fiyatlar için hesaplanırsa 4 bin 250 TL dir. Bu tutarın altında işçi çalıştırmak günümüzde yasak olsa da; bazı durumlarda çalıştırılabiliyor. Örneğin ek ders ücreti karşılığı derse giren öğretmenler vardır. Bunlar girdikleri ders saatine göre maaş alırlar. Bu durumda haftada 10 saat derse giren kişinin maaşı aylık yaklaşık 1200 TL civarlarında olur.

Yeni işe başlayan meslek maaşları hesaplamasında kişinin çalıştığı kurum, unvan, yıllık kıdemi, eğitimi gibi hususlar önemlidir. Burada aynı kurumda çalışan mühendislerin bile maaşı farklılık gözetir. Bu sebeple kişinin kendi özelliklerine göre farklı katsayılar üzerinden hesaplamalar yapılması muhtemeldir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER