Ne Kadar Haberleri

Canan Karatay ‘Tüketin’ demişti, haklı çıktı

Canan Karatay ‘Tüketin’ demişti, haklı çıktı
Bu haber 16 Mayıs 2023 - 8:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Canan Karatay 'Tüketin' demişti, haklı çıktı
Canan Karatay ‘Tüketin’ demişti, haklı çıktı

Canan Karatay ‘Tüketin’ demişti, haklı çıktı. Prof. Dr. Canan Karatay, canlı yayınlarda konuk olduğu zamanlarda, tereyağı tüketmenin faydalarına sık sık dikkat çekmiştir. Beynin yağlarla çalıştığını ifade eden Karatay, hakiki köy tereyağının tüketilmesini tavsiye etmektedir. Tereyağı, kolesterol ve yağlanma nedeniyle fazla tüketilmemesi gereken bir besindir ancak meğer şifa deposuymuş. ABD merkezli bir araştırma, 15 ülkede yapılmış ve analiz sonuçlarına göre tereyağı, kalp ve damar hastalıkları ile felce yol açmıyor. Ayrıca, günde 1 yemek kaşığı tereyağı, Tip 2 diyabet riskini de azaltıyor. Bu da Prof. Dr. Canan Karatay’ın her zaman dile getirdiği tereyağının doğru miktarda ve şartlarda tüketilirse çoğu hastalığa yakalanma riskini azalttığına dair bir bulgudur.

Karatay, bir programda “Bana ‘Çayı şeker koymadan nasıl içelim?’ diye soruyorlar. Ben de ‘Tereyağı koyun’ diyorum.” ifadelerini kullanarak, “terayağlı çay” fikrini ortaya atmıştı. Tam yağlı süt ve tereyağının sağlıklı beslenmenin bir parçası olduğunu söyleyen Karatay, tavsiyesinin de böylelikle tescillendiğini belirtti.

Tereyağı, bazı balık türleri, algler ve mantarların c15:0 düzeylerini artırmaya yardımcı olduğu belirtiliyor. Doğru ve dozunda terayağı tüketmenin hastalıklara yakalanma riskini azalttığı tespit edilmiştir. Uzman Diyetisyen Brigitte Zeitlin, yağlı besinlerin sağlıklı beslenmede rolünün büyük olduğunu ve bunun şaşırtıcı olmadığını ifade etti. Doymuş yağ tüketmekten sakınmanın yanlış olduğunu belirten Zeitlin, önemli olanın yağın kaynağında olduğunu vurguladı.

15 Avrupa ülkesinde, 44 ile 71 yaşları arasındaki 636 bin kişi üzerinde yapılan 9 çalışmanın analizine göre, terayağı tüketiminde ideal ölçünün 1 yemek kaşığı olduğu ifade edilmiştir. Tereyağının diyabet riskini de azalttığı saptanmıştır.

Hipertansiyona Karşı 10 Doğal İpucu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER