Ne Kadar Haberleri

Doktorunuzu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Doktorunuzu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Bu haber 21 Mayıs 2023 - 23:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Doktorunuzu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler…Doktor seçiminde hemen hemen hepimizin aradığı ilk özellik alanında uzman olup olmamasıdır. Fakat doktor seçiminde bundan önce karşılıklı iletişimin ne denli güçlü olduğu üzerinde durulmalıdır. Zira doktorunuz ile kuracağımız diyaloglar ve bağlantılar, hem kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlayacak hem de doktorunuzun söz konusu rahatsızlıktan ne tür tedavi uygulayacağım rahat bir şekilde saptayacaktır. Bu şekilde karşılıklı güven içerisinde tedavi sürecini başlatmak mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra elbette doktorun mesleki deneyim ve tecrübesi, size ve rahatsızlık duyduğunuz konuya yaklaşımı, ekol farkı, iletişim, duyarlılık ve elbette sonuç alabilme durumu da doktorunuzu tercih etmeniz hususunda son derece önemlidir.

Doktor Seçiminde Güven

Günümüzde gerek enfeksiyonel gerekse de fiziksel farklı pek çok hastalık ile karşı karşıya gelmekte ve bu noktada önemli savaşlar verebilmekte yüz. Bu süreçte tedavi izin boyutuna ve durumuna göre belirlenecek tedavi sürecini bizler elbette güvendiğimiz doktorların üstlenmesini isteyeceğiz. Burada ilk kural doktorunuzun yanında kendinizi rahat hissetmeniz ve her türlü sağlık problemlerinizi söyleyebilmeniz son derece önemlidir.

Çünkü unutmamak gerekmektedir ki doktorunuz da sizin vereceğiniz bilgiler dahi de bir tanı koyacak ve tedavi sürecini planlayacaktır. Sürecin sağlıklı ve düzgün yürütülmesi adına kesinlikle karşılıklı güven ilkesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Doktor Seçiminde Eğitim Önemli Midir ?

Hastalar, hekim seçerken özellikle hekimlerin öz geçmişini ve cerrahi eğitimlerinin kesinlikle göz önüne alınması gerekmektedir. Bu, kişinin ne derece deneyimli olduğunu gözler önüne serecektir. Ayrıca hekimin aldığı eğitimler, daha hızlı ve pratik bir şekilde uygulama sağlayacak ve rahatsızlığınızın kalıcı bir şekilde giderilmesini sağlayacaktır.

Alanında uzmanlaşmış bir doktordan destek almak rahatsızlığınızın kısa süre içerisinde giderilmesini sağlayacak ve sağlığınıza bir an önce kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple doktorunuzu seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da kesinlikle doktorunuzun eğitim seviyesi ve deneyimleri olacaktır.

Hamilelik Sürecinde Doktor Seçimimi Nasıl Yapmalıyım ?

Hamilelik süreci kadınlar için duygusal ve aynı zamanda da hormanel bir değişikliğe sebep vermesi dolayısıyla burada tercih edilecek doktor hem anne hem de bebek için son derece önemli bir rol oynamaktadır. Öte yandan doktorunuzun sizlere güven ve cesaret vermesi de son derece önemli olacaktır. Özellikle hamilelik sürecinde oldukça gerekli olan cesaret ve güven, kadınların çok daha güvende hissetmelerini ve doğumun önemli ölçüde rahat geçmesini sağlamaktadır.

Özellikle kadınlar için hamilelik sürecinde doğru ve etkili bir iletişim ile seçeceğiniz doktor, hem hamilelik sürecinde hem doğum esnasında rahatlanmanızı sağlayacaktır. Yalnızca hamilelikte değil bunun sürecin dışında herhangi bir rahatsızlığınızda kesinlikle doktorunuz ile sağladığınız iletişim kendinizi daha iyi ifade etmeniz açısından son derece önemlidir.

Yapılan araştırmalarda hasta ve doktoru arasındaki iletişim kopukluklarının tedavi tanısında gecikmelere sebebiyet verdiği ve kişinin söz konusu rahatsızlığının çözülememesine sebep olduğu gözlemlenmiştir.

Çünkü unutulmaması gerekmektedir ki doktorunuz rahatsızlığınız ile alakalı tedavilerde alacağı kararlar sağlığınızı direkt olarak etkileyecektir. Bu sebeple güven duymadığınız kişilerin uyguladığı tedavilerde zorluk çekmeniz mümkündür.

Bu durum, sonraki süreçlerde sağlığınızla ilgili başka sorunlara dahi sebep olabilecektir.

Doktorlarda Ekol Farkı Önemli Midir ?

Tıp dünyası, oldukça çeşitli olup pozitif bilim dalları oldukça farklıdır. Bu noktada birbirinden farklı pek çok nokta bulunmaktadır. Bu durumların pek çoğu doğru yollar olsa da ekol farklılığı şeklinde tabir edebilmektedir.

Doktorlar aynı veya benzer hastalar için farklı tedavi yaklaşımlarına gidebilmektedir. Tedaviye yaklaşımlar doğru olsa da tercih ettiğiniz ekol sizin beklentiniz ve kesinlikle örtüşmesi gerekmektedir.

Sorunlardan kurtulmak adına ameliyatı en son çare olarak gören doktorlardan cerrahi ağırlıklı bir tedavi sürecinin yaşanması sizleri daha güvende ve daha rahat hissettirecektir. Kimi zaman ise tam tersi rahatsızlığınızı yalnızca ameliyat ile kurtuluş bulacağını öngören doktorlar da genel tıbbi tedaviden yani olabilmektedir.

Ekol farklılıkları son derece önemli ve hassas bir konu olmakla birlikte ne olursa olsun doktorunuzun yaklaşımı ve rahatsızlığınızın boyutunu algılamalı bu şekilde karara varmalısınız.

Doktor ve Hasta Arasındaki İletişim Tedavi Sürecini Etkiler Mi ?

Doktorunuz, sizlere rahatsızlığınızla ilgili soru sormaya yönlendiriyor ve sorularınızı detaylı bir şekilde dinliyor, rahatsızlığınızın çözümü adına meşguliyet sarf ediyorsa kesinlikle doğru doktor elindesiniz diyebilir.

Doktorunuzun sizin anlayacağınız dilden konuşması yani aranızdaki iletişimin son derece basit ve anlaşılır olması rahatsızlığınızın nedenine kolaylıkla inmenizi sağlayacak ve tanı işleminin de ardından rahatsızlığınız kısa süre içerisinde giderilebilecektir. Bu sebeple her ne olursa olsun doktor ile aranızdaki iletişimi daima aktif tutmanız ve rahatsızlığınızı tüm detayları ile aktarmanız gerekecektir.

Doktor Seçiminde Ekonomik Etkenler Göz Önüne Alınmalı Mıdır ?

Doktor seçiminde en önemli etkenlerden bir tanesi de günümüzün ekonomik koşullarını ağırlığı sebebiyle ekonomik olmaktadır.

Pek çok kişi bütçe kısıtlaması bulunduğundan dolayı maalesef sağlık harcamalarından kısıtlamak zorunda kalabilmektedir.

Burada süreç, ya muayene ve tedavileri ertelemekle ya da daha ekonomik hastanelerde muayene olmakla tercih edilmek durumunda kalınabiliyor.

Yaygınlaşan özel sağlık sigortalarından yararlanarak kendinize güvende hissettiniz doktora veya hastaneye kolaylıklar yönlendirilebiliyorsunuz.

Ekonomi söz konusu olduğunda hastane, özellikle cerrahi işlem gerektirecekse daha fazla masraflı olabiliyor. Burada ücreti belirleyen ana faktörleri gözden geçirmeniz ve hastane tercih ederken hem hastanenin geçmiş deneyimlerini ve başarılarını hem de tedavi göreceğimiz doktor deneyimlerini araştırmak oldukça önemlidir. Aksi halde bütçe kısıtlaması sebebiyle uygun fiyatlı sağlık kuruluşlarında alınan sağlık hizmetleri sonraki süreçlere farklı pek çok sağlık sorununa sebebiyet verebilecektir.

Ekonomik şartlar yaşantımızın her noktasında olduğu gibi elbette sağlık sektöründe de oldukça önemli bir yere sahiptir. Fakat bu süreçte ne olursa olsun sağlığımızı riske atmamalı, alanında profesyonelleşmiş uzmanlardan destek almalıyız.

Diş Çürüğünün Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER