Ne Kadar Haberleri

Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
Bu haber 11 Mayıs 2023 - 1:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır ? Halk arasında kara merhem olarak da isimlendirilen ihtiyol Pomad genel itibariyle iltihaplı bölgelere uygulanmaktadır. Özellikle cilt yüzeyinde çıkan çıban, apse ve büyük egzama gibi cilt sorunları için tavsiye edilir. Kara merhem, cildin üst tabakasına uygulanmakta olup yaklaşık 15 ile 20 dakika bekletmenin ardından bol ılık bir su ile durulamak gerekmektedir. Ayrıca uygulama öncesi kremin uygulanacağı bölgenin temiz olması ilaçtan alacağınız verimi arttıracaktır.

Kullanma talimatının iyice okunması gereken bu merhemde sizin için çok önemli bilgileri edinebileceksiniz. Bu ilaç reçetesiz bir şekilde de temin edilmekte olup rahatlıkla kullanabileceğiniz ilaçlar arasında yer almaktadır.

Fakat her ihtimale karşı bir doktor yardımı almadan veya eczacı tavsiyesi almadan ilacı kullanmamak gerekmektedir.

Kara Merhem Ne İşe Yarar?

Kara merhem yani ihtiyol pomad, deri bakım ürünü olarak nitelendirilen ve hafif antiseptik özelliği sebebiyle çıban, yara iltihap gibi sorunların çözümünde tedavi amaçla kullanılmaktadır .
Kara merhem, deride oluşan kabuk görünümünü ve folikül kabukları bertaraf ederek tedaviye yardımcı olmaktadır.

Kara Merhem Kıl Dönmesine İyi Gelir Mi ?

Kara merhem, genel itibarı ile iltihap oluşumlarında kullanılmakla birlikte kıl dönmesi gibi durumlarda kullanmanın herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Fakat bununla beraber sanıldığı gibi kıl dönmesine sağladığı bir avantajda bulunmamaktadır.

İltihap oluşumu ve bununla beraber oluşan kızarıklığın giderilmesinde kullanılan bu kremler süreci hızlandırmaya yöneliktir. Önemle belirtmek gerekir ki bu kremlerin uygulanması sonrasında iltihaplı bölgenin bölge temizlense dahi sonrasında oluşacak oluşumuna bir etkisi bulunmamaktadır.

Kara Merhem(İhtiyol Pomad) İltihap Oluşumuna Etkisi Nedir ?

Güçlü bir anti bakteriyel merhem olan kara merhem, cilde uygulanması sonrasında cilde anında nüfus etmekte ve iltihap oluşumunun büyük ölçüde ortadan kaldırmaktadır. Sonrasında iltihabın daha geniş alanlara sıçramasını büyük anlamda önlemektedir.
Kara merhem, iltihaplı oluşumlarının yanı sıra hemoroit tedavisi ve basur tedavisinde de sıklıkla tercih edilmektedir.
Zengin sülfür içeriği ile cildi besleyen ve cilt tedavisinde kullanılan bu ilaç anti bakteriyel özellikleri ile tanınmaktadır Ayrıca hayvanlar üzerinde oluşan küçük yaraları ve iltihaplanmaları da tedavi etmekte sıklıkla kullanılmaktadır.

Kara Merhem Olası Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaçta olduğu gibi kara merhem içeriğinde de yer edinen farklı pek çok maddeye karşı hassasiyet durumu olabilmektedir. İlacı kullanmadan önce doktorunuzun bilgisi dâhilinde ilacın içerdiği bileşenlere alerjinizin olup olmadığını test edebilirsiniz.

Yan etkileri çok yaygın olmasa da genel itibariyle derideki renk değişikliği, derideki ciddi kızarıklıklar ve kaşıntılar olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir problemle karşılaşmanız durumunda muhakkak doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekecektir.

Son kullanma tarihinden sonra ilacı kullanmamanız gerekmekte, son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları uygun koşullarda tahliye etmelisiniz.

Kara Merhem Nasıl Uygulanır ?

Uygulaması son derece basit olan bu merhem, doz ve uygulama sıklığı için mutlaka doktor kontrolüne ihtiyaç duyulmaktadır.
Tedavide en kısa sürede en iyi sonuca ulaşmak için doktorunuzun da gözetiminde merhemin sabah ve akşam olmak üzere iki kez uygulanması ve hastalıklı bölgeye nazikçe masaj yapılarak yedirilmesi gerekmektedir.

İltihaplı bölgeden temizlenen iltihaplardan sonra günde birkaç defa kullanarak iltihabın tamamen kurumasını sağlayabilirsiniz. Rahatsızlığın bulunduğu bölgede uygulanmasını ardından söz konusu bölgenin iyice yıkanıp kurutulması gerekmektedir.
Derin yaralanmalar veya iltihaplar için ise bu işlemlerin ardından gazlı bezle bölgenin kapatılması ve hava almasını engel olan herhangi bir bandaj kullanılması kesinlikle önerilmemektedir.
Ayrıca iltihaplı bölge sıkılarak içerisindeki iltihabın dışarıya akıtılması çok riskli olabilecektir.

Çocuklarda Kara Merhem Kullanımı

18 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmeyen kara merhem gerekli olduğu durumlarda doktor müdahalesi ile uygulanabilmektedir.
Özel doz ayarlamasına çoğu zaman gerek duyulmayan bu merhem hamilelik veya hamilelik durumlarında muhakkak doktor tavsiyesi ile alınmalıdır.
Uygulama şekli ve dozu iltihabın sıklığına ve iltihabın yayıldığı bölgeye göre farklılık değil göstermekle beraber genel itibariyle aynıdır.
Ayrıca böbrek ve karaciğer yetmezliğinde özel kullanım durumları karşımıza çıkabilecek bu noktada etkinin ne boyutta olacağı doktorunuz veya eczacınız ile detaylı bir şekilde konuşabilirsiniz.

Kara Merhem Kullananların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Kara merhem diğer ilaç ve kremlerde de gözlendiği gibi oldukça dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Kara merhem kullanımı esnasında oluşabilecek komplikasyonlardan kaçınmak ve cilt sağlığınıza riske atmamak adına dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

*Kremin içerisinde yer alan hem aktif hem de yardımcı maddelere karşı hassasiyetimiz olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ilacı kullanmadan önce muhakkak bir alerji testi yapmak gerekmektedir.

İltihap giderici olarak da bilinen bu kremin; göz, burun ve kulak çevresine hiçbir şekilde temas ettirilmemesi gerekmektedir. İlgili bölgelerde herhangi bir tema söz konusu olsa dahi bol su ile durulması gerekmektedir.
* Hamilelik şüphesi durumlarında merhem kullanımına acilen son vermeniz gerekecektir.
* Kara merhem, reçeteli ve reçetesiz satılmakla birlikte en doğru bilgiyi mutlaka doktorlardan almak gerekecektir.
* Kara merhem kullanımında aşırı dozlara gitmekten kaçınmak gerekmektedir. Unutulmaması gerekmektedir ki doz aşımı söz konusu olduğu durumlarda ciltte tahriş, kızarıklık ve soyulma gibi sorunlarla karşı karşıya kalınabilmektedir.
* Kara merhemin içerisinde bol miktarda bulunan kükürt de kükürt alerjisi olan veya koku hassasiyeti olan kişiler tarafından kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir.
* Ürünün temini ve kullanımı noktasında son kullanma tarihine kesinlikle bakmak gerekecektir. Son kullanma tarihi geçen hiçbir merhemin kullanmamak gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte tahriş etkisi yaratabilecektir. Ayrıca merhemi satın aldığınız noktalarda kullanılan ambalajların sağlamlığını teyit etmek sağlığınız açısından oldukça önemli olacaktır.

Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER