Ne Kadar Haberleri

Bankadan Cep Telefonuna Onay Kodu Neden Gelmiyor?

Bankadan Cep Telefonuna Onay Kodu Neden Gelmiyor?
Bu haber 13 Ekim 2022 - 19:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bankacılığın dijital yollarına giriş yapabilmeniz için cep telefonunuza SMS ile kod gelmektedir. Bu anlamda bankadan cep telefonuna onay kodu gelmeyebilir. Bunun bir kaç sebebi vardır. Hatta sizden kaynaklanan bir sorun olabilir.

Neden Cep Telefonlarına Onay Kodu Geliyor?

Dijital bankacılık ürünlerine ulaşım sağlayabilmeniz için en önemli güvenlik adımı cep telefonuna gelen onay kodudur. Altı haneli gelen bu kod bir kullanımlık olmaktadır. Böylelikle mobil bankacılık işlemlerinizi anlık olarak yapabilirsiniz. Dijital bankacılık internet ile mobil banka ile işlem yapılabilen bir husustur. Burada sizlerin kullanıcı adı ve şifreniz olmasına rağmen bunun dışında altı haneli güvenlik koduna ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu kod tek kullanımlıktır. Bu sayede her giriş öncesi yeni bir kod çağırılmaktadır. Gelen kodlar ile banka işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Sim Kart Güncelleme Zorunlu mu?

Bankacılık işlemlerinde onay kodu tek kullanımlık olarak sunulmaktadır. Bu kod banka sisteminde kayıtlı olan telefonunuza gelir. Aynı zamanda sim kartının hangi GSM operatörüne bağlı olduğu da önem kazanır. Zira A Operatöründen B operatörüne geçen birinin kodu cep telefonuna gelmez. Bu kodun gelebilmesi için banka sisteminde sim kartı değişikliğinin tanımlanması gerekir. Aksi takdirde cep telefonunuza kodlar gelmemektedir. Bu anlamda bankada sim kart güncelleme diğer tanımla GSM operatörü kaydı için alternatif yollarınız bulunur.

Bankadan Cep Telefonuna Onay Kodu Neden Gelmiyor?

Bankadan Cep Telefonuna Onay Kodu Neden Gelmiyor?

Banka Sim Kart Güncelleme

Bankada bulunan sistemlere sim kartı güncellemesini yapabilmeniz için birkaç alternatif yolunuz bulunur. Bunlar;

  • Banka şubesinden
  • ATM’lerden
  • Müşteri Hizmetlerinden

Yapılan bir işlemdir. Bu işlemi mobil bankacılıktan gerçekleştiremezsiniz. Nitekim bu ürüne giriş yapabilmeniz mümkün değildir.

Size ait bir bankamatik kartı ile ilgili bankanın ATM’sinden giriş yaptıktan sonra sim kart güncelleme butonu ile işlem yapılabilmektedir. Hatta kartsız işlem menüsü ile kendi hesabınıza ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sayede sim kartınız son haliyle güncellenmiş olur ve bankadan cep telefonuna onay kodu gelmeye başlar. Böylelikle bankacılık işlemlerini almaya başlarsınız.

Banka Sistemlerindeki Sorunlar Onay Kodunu Engelleyebilir

Sistemsel olarak bankanın kendi sisteminde yaşanan sorunlar yine aynı kodun gelmesine engel olabilmektedir. Böylelikle gündem olur. Bu anlamda bazı zamanlarda yedekleme ve sistem güncellemesi yapan bankalar aynı zamanda sistemlerde bakım onarım çalışmaları da gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar daha çok Pazar geceleri geç saatte yapılıyor olsa da yaşam standartları içerisinde erkene alınabilmektedir. Böylelikle bir süre sonra tekrar denemeniz halinde bankanızdan size onay kodu gelmeye başlayacaktır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER