Ne Kadar Haberleri

Tekila ve Votka Aynı Anda İçilir Mi ?

Tekila ve Votka Aynı Anda İçilir Mi ?
Bu haber 10 Mayıs 2023 - 17:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Tekila ve Votka Aynı Anda İçilir Mi ?
Tekila ve Votka Aynı Anda İçilir Mi ?

Tekila ve Votka Aynı Anda İçilir Mi ? Tekila ve votkayı karıştırmak Alkol komasına sokabilir. İçkilerin yüksek dozda alkol içermesi sebebiyle birbiriyle karıştırılarak homojen bir kıvamda tüketilmesi son derece sakıncalı olmaktadır. Büyük sağlık problemlerine yol açabilecek bu karışım her zaman aynı derecede rahatsızlık vermeyebilir. Tekila ve votkayı aynı anda içmek çok tavsiye edilmemekle birlikte aynı gün içerisinde dahi olsa tekila ve votka içmek zehirlenme riskini maksimum seviyede arttıracaktır. Bu sebeple karışımdan uzak durulmalıdır. Alkolün kan hücreleri tarafından oldukça hızlı bir şekilde emildiği bilinmektedir.

Sarhoşluğun oluşumu ile birlikte zehirlenme riski son derece yüksek olacaktır.

Sarhoşluğu Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Sarhoşluğu etkileyen faktörlerin tamamlayıcı elemanları bulunmaktadır. Bunlar alkol içilen süre, kilonuz, midenizin dolgunluk hacmi ,alkole karşı Vücudunuzun gösterdiği Reaksiyon, alkol alışkanlığı veya psikolojik durumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Alkolün vücutta karaciğer tarafından parçalandığı bilinmekle beraber normal koşullarda karaciğerde saatte bir kadeh içki parçalanmaktadır. Fakat durum tekila ve votka karışımında aynı şekilde işlemeyebilmekte ve birlikte tüketilmesi dolayısıyla büyük zehirlenmelere ve sağlık problemlerine yol açabilmektedir.

Tekila ve votka aynı anda kesinlikle içilmemesi gerekmekle birlikte aynı anda içilen alkollerin midede karışacağı ve mide bulantısının sebebiyet vereceği bilinmektedir. Bu da zehirlenme riskini arttıracağı gibi alkolün vücuttan çok zor atılmasını veya kimi durumlarda vücuttan atılımının mümkün olmayacağını göstermektedir.

Votka ve Tekila Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Toplum içerisinde cin votka, viski, bira ve tekila gibi sayısız alkol içecek bulunmaktadır. Genel itibariyle içki içen birinin dahi kimi zaman tekila ve votkayı birbirinden ayırt etmekte zorlandığını düşünürsek aslında bu iki alkollü içeceğin de benzer tatlara veya benzer etkilere sahip olduğunu görebilmekteyiz. Bununla birlikte tekila ismi verilen popüler içkinin temeli Meksika’da yetişmekte olan ve agave ismi verilen bir bitkidir. Meksika’nın realisto bölgesinde yetiştiği bilinen ve mavi agave bitkisinden elde edilen meyve suyunun damıtılması ile elde edildiği bilinmektedir.

Mavi agave aloe vera bitkisine son derece benzemekle birlikte oldukça sulu bir forma sahiptir. Votka ise Rusya menşeli olduğu bilinen ve etil alkolden üretilen bir içki türüdür. Berrak su olarak nitelendirililen tekila, görünüşü oldukça saydam olan ve patates, tahıl ve hatta kimi meyvelerin fermantasyonu ile ortaya çıkarılmış alkollü bir içecektir.

Votka diğer içki türlerine oranla daha az alkol içeriği ile bilinmekte olup genelde en hafif içki türleri içerisinde yer edinmektedir. %40 alkol içeriği ile votka slav ülkeleri tarafından ispirtoda da kullanılmaktadır. Slav dilinde berrak ve renksiz su anlamına gelen vada’dan da üretildiği bilinmektedir. Birkaç defa damıtma ile votkaya farklı tatlar kazandırılabilir. Peki bu iki içki arasındaki en temel fark nedir? Hem tekila hem de votka alkollü içecekler arasında yer edinmekte olup tekila Meksika bölgesinde üretilirken votka ise Rus menşelidir. Votka suyu andırır berrak niteliği ile bilinen bilinirken öte yandan tekila farklı beş çeşitte karşımıza çıkmaktadır.

Votka genel itibariyle tahıl, patates ve meyve fermantasyon ile elde edilirken tekila ise mavi agave bitkisinin fermantasyonu ile elde edilir.

Votka geçmişi 15 yüzyıla uzanırken tekila ise 18 yüzyılda üretimine başlanmıştır.

Tekila Ana Maddesi Nedir?

İsmini Jalisco eyaletindeki bir kasabadan alan, Meksika menşeli içki, alkollü içecekler arasında en sık tercih edilenler listesinde yer edinmektedir. 2000 yıl önce ilk defa aztekler tarafından agave bitki özünden elde elden içkiye “Octilli Poliqhui” ismi verilmiştir. Özellikle ilk dönemlerde kutsal içecek olarak gördükleri tekila agave bitki özünden elde edildiği için içkiyi Büyük Mama Tanrısı “Olmeca’ya adamışlardır. Olmeca isimli tekila içkilere de günümüzde rastlamak mümkündür.

Tekila Kalorisi Yüksek Midir?

Genel itibarı ile alkollü içeceklerin son derece kalorili olduğu bilinmekle birlikte diyet sürecinde de kesinlikle tüketilmemesi istenmeyen içecekler arasında yer edinmektedir. İçeriğindeki ağır bileşenler sebebiyle 100 g tekila içeceğinin içerisinde yaklaşık olarak 231 kalori yer almaktadır.

Tekila Çeşitleri Nelerdir?

Alkollü içecek tüketenlerin sıklıkla tercih etmiş olduğu tekila temel olarak %100 agave içeriği ve mixto olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tekila içki türü farklı pek çok çeşitle karşımıza çıkmakta olup bu içecek çeşitlerini şu şekilde sıralayabilmekteyiz:
* Blanco/Plata : Renksiz yapısı ile bilinen bu tekila çeşidi alkol, White beya Silver isimleri ile de anılmakta olup, alkol içeriği %35-%55 aralığında seyretmektedir. Diğer içki türlerine oranla daha kısa südre bozulmaya müsait olan Blanco/Plata paslanmaz çelik tanklarda muhafaza edilmek koşulu ile iki ay süre ile tüketilebilmeye uygun hale getirilmektedir.
* Oro/Joven: Damıtılma işleminin ardından renk alan bu içecek genellikle karamel veya meşe ağacının çubukları yardımı ile hazırlanmaktadır.
* Reposado/Aged: Meşe fıçı veya çelik tanklarda en az iki ay en fazla bir yıl süre ile bekletilerek tüketilen içki, diğer tekila içki çeşitlerine oranla daha koyu ve daha ağır seyretmektedir.
* Anejo/Extra Aged: En az bir yıl ve en fazla üç yıllık sürelerde meşe fıçılarda veya çelik tanklarda muhafaza edilen ve toplumdaki tabiri ile yıllandırılan bir tekila çeşididir. Fıçıda bekleme süresinde koyu amber rengi ve kıvamı alan bu içki türü sıklıkla tercih edilen içiler arasındadır. Yıllandırma işlemi noktasında kullanılan fıçıların maksimum 600 lt kapasitede olması gerekmektedir.
* Extra Anejo: Bu tekila alkol türü, yıllandırmaya en fazla müsait olan alkol çeşididir. Extra anejo, en az 3 yıl boyunca fıçılarda dinlendirilmelidir. Yıllandırma işlemlerinin uzun zaman alması dolayısıyla tüketimde sıklıkla tercih konusu olan bu içki türü aynı zamanda votka ve diğer tekila türlerine oranla çok daha fazla oranda alkol içeriğine sahiptir.

Sivilce Hapı Kullanılırken Ağrı Kesici İçilir Mi?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER