Ne Kadar Haberleri

Uçak mı Otobüs mü? Hangisi En Ucuz En Uygun?

Uçak mı Otobüs mü? Hangisi En Ucuz En Uygun?
Bu haber 01 Ocak 2022 - 18:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Seyahatinizin noktalanacağı yere uçakla mı yoksa otobüsle mi gitmeli sorusunu her daim ne kadar tecrübeli olsak ta soruyoruz kendimize. Bu durumun cevabı kişiden kişiye değişir. En doğru cevap yine kişinin kendisinde olsa da; uçak mı otobüs mü? Hangisi en ucuz? Belli avantajları ortaya koymak gerekir.

Otobüs ve Uçağın Artı ile Eksilerini Listeleyin

Kişinin öncelikle seyahatini planladığı yere giderken uçak ya da otobüs hangisinin avantajlı olduğunu bir liste ile kendisine sıralayabilir. İlk etapta uçak pahalı fakat az sürede gidiyor, otobüs ucuz ancak uzun zaman harcamama neden oluyor diyebilirsiniz. Fakat bu durumun değiştiğini, değişebileceğini de bilmeniz gerekiyor.

Promosyonlu Biletlerde Karşılaşacaklarınız

Sizin için yolculuklarınızda fiyat önemli olabilir. Bu durumda direk otobüsü seçersiniz. Fakat uçak yolculuklarında seyahatinizden çok daha önce aldığınız promosyonlu biletler çok daha ekonomik gelebilir. Promosyonlu biletler her zaman ucuzdur ancak eksi tarafları da vardır. Nedeni ise sizin gitme tarihi değişikliği yapmanız halinde promosyon biletinin iptalinin olmaması. Ucuz olduğu için farklı bir güne ertelemeniz de söz konusu değil. Bu aşamada erteleme yapsanız dahi çok daha pahalıya bir bilet almanız gerekir.

ucak-mi-otobus-mu

Uçağın Rötar Yapma İhtimali

Promosyon biletleri dışında uçağın eksi taraflarını sıralamaya devam edersek uçağın kalkış saatinde rötar olabilir. Geç kalkan uçak her zaman size vakit kaybettirecektir. Bunun yanında uçağa binebilmeniz ve bilet işlemlerinizi yapabilmeniz için havaalanına en az bir saat erken gitmeniz gerekir. Burada geçirdiğiniz zaman kaybı da eklenmelidir. Havaalanına gidişte size vakit kaybettiren hususlardan.

Havaalanına Gidiş ve Gelişler Zaman Kaybı

Hepsi bir kenara uçağınız vaktinde kalktı ve inişe geçti. Havaalanından bavulunuzu almanız ve ayrılmanız zaman kaybettiriyor. Bunun yanında yine havaalanından otobüse binersiniz ya da taksi ile gideceğiniz yere gitmek istersiniz. Bu da ayrı zaman ve maddi kayıp anlamına geliyor. Aktarmalı olarak gittiğiniz uçak seyahatlerini katmadan bu durumlar uçak yolculuğunda karşınıza çıkacak hususlar.

ucakmı-otobusmu

Gideceğiniz Yerde Havaalanı Var mı?

Uçakla seyahatin bir kötü tarafı da her yerde havaalanı olmamasıdır. Örneğin Osmaniye iline gideceksiniz. Buraya uçakla gidebilmeniz için Adana’ya öncelikli uçmanız ve sonrasında da buradan otobüs ya da taksi ile bir saat mesafede Osmaniye’ye gitmeniz size zaman kaybı yaşatacaktır. Bu gibi durumları göz ardı etmeden uçak mı otobüs mü sorusunun cevabını verebilirsiniz. Tüm bunlar bir yana sıralarsak;

  • Uçağın kalkışına en az bir saat önce havaalanında olmanız gerekiyor.
  • Havaalanına gidiş süresi ve indikten sonra havaalanından gideceğiniz yere gidiş sürenizi de dikkate alın.
  • Bulunduğunuz yerle havaalanı arasındaki trafik durumu zaman demektir.
  • Uçağa binmeden önce geçirilen kontroller ve sıra bekleme hususları.
  • Uçağın inişi sonrası bagaj ile bavul bekleme süresi.
  • En önemlisi ise rötar ihtimalleri.

Uçak mı Ucuz Otobüs Yolculuğu mu?

Uçakla seyahatlerde hızlı bilet alıp yolculuk yapmak kişiye çok pahalıya mal olacaktır. Fakat ne kadar erken alırsanız bilet fiyatı düşer. Uçak firmasının promosyonlu bilet satışları da ekonomik olur. Bunun yanında bagajınızın kapasitesi de önem arz eder. Çünkü ek bagajlar sizlere ayrı ücretler demektir. Havaalanına araç park etmek gibi havaalanı ya da otobüs terminaline gidişler, burada ödenen giriş ücretleri de hesaplamanıza katmanız gereken hususlardan birisi.

Diğer taraftan otobüsler biraz daha farklı. Gideceğiniz yere olan mesafe sizin uzayan giden bir yolculuk yapma anlamına gelen hususlardan birisi. Bazı durumlarda yolculuklar gerçekten hiç çekilmez olabiliyor.

Yükünüz Otobüsle Seyahati Zorunlu Kılar

Ek bagaj bildiğiniz gibi ek ücretler demek. Bu anlamda otobüsle yolculuk yapmak çok daha ekonomik olacaktır. Uçak şirketleri promosyonlu biletlerde bagaj haddini  15 kg olarak belirlemiş. Diğer sınıftaki biletler için ise 20 kg. Bu durumda yükünüz çok daha fazlaysa otobüsü seyahatiniz zorunlu kılacaktır. Bazı uçuş firmaları sizin bagajınızın boyutuna dahi bakar. Örneğin sunexpress 158 cm den fazla olan bagajınız için ek olarak 45 TL ücret ödemesi almaktadır. Ek bagaj ağırlığı için ise kilograma 5 TL ile 10 TL arasında bir ücret söz konusu. Bu bazı firmalarda 20 TL’y e kadar çıkabiliyor.  Uçak bagaj haddi fiyatlarına bakabilirsiniz. Yani otobüsler çok daha avantajlı oluyor.

Otobüs Yolculuğundaki Manzaralar

Manzara açısından da uçak mı otobüs mü sorusu önemli. Uçakta manzara izleyerek yolculuk yapmanız mümkün değil. Kuş bakışı bazı bölgeleri görmek zevki olabilir ancak otobüsün gittiği her bölgede ayrı manzaraya eşlik etmenin duygusu da manzarayı severler için önemli olabiliyor. Seyahatin yapıldığı çevredeki manzaralarda önemli. Örneğin Antalya’dan Mersine Akdeniz kıyı kenar şeridi boyunca yapacağınız yolculuk yeşil ve mavinin birleştiği güzellikleri sunar.

Yolculukta Rahatlık ve Konfor Önemli

Otobüs koltuklarının uçak koltuğuna oranla daha geniş ve diz boyunun da daha uzun olduğu biliniyor. Konforlu yolculuk için otobüs ilk alternatif diyebiliriz. Bunun yanında yolculuk esnasında verilen molalar ile içilen çayın tadı ve farklı yemek kültürleri de kişileri mutlu eden hususlardan. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte kişiye özel tv, sinema, müzik gibi internet bağlantısının otobüslerde veriliyor olması da ayrı bir konfor katmaya başladı. Otobüste telefonla konuşmak mümkün. Ancak uçakta bunu yapamıyorsunuz. Ayrıca telefonlarınızı da şarj etme ünitesinin olması ayrı bir avantaj olarak görülebilir.

Otobüsün Eksi Tarafları

Kapalı alan fobileri, yüksekten korkmalar ve uçağa karşı endişeleri olan kişilerin kendisine tercih bırakmadan otobüs yolculuğu yaptığı kesin. Bunun yanında kendi aracı ile seyahat etmeyi sevenlerde bulunuyor. Yolculuk esnasında sarsıntılar, virajlar gibi bir çok neden yolda yorucu olabiliyor. Otobüsün tuttuğu ve mide bulantısı gibi sorunları olanlarda mevcut. Ancak seyahat kaçınılmaz olduğu zaman tüm bunlara katlanarak yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz.

Uçağın Eksi Tarafları

Bu gibi etkenler olmasa da uçakta da insanların sorun yaşadığı hususlar bulunuyor. Yani her türlü pozitif ve negatif yönü bulunuyor. Uçaklarda oluşturulan kabin basıncı insan vücuduna uygun olsa da uçak içerisindeki hava yaklaşık % 15 oranı ile kurur. Bu kuruluk ile dehidrasyon denilen husus yaşanmaya başlanır. Uçağın motor sesinin duyulma oranı, uçağın titremesi ve türbülans dediğimiz hava olayına girmesi insan vücudunu yorar.

Biletin İptali ve Ertelenmesi

Otobüslerde bilet iptali uçaklara nazaran daha kolay. Bir telefonla ulaşarak otobüs firmaları seyahatinizi askıya alarak ileri bir tarihte kullanmak üzere bekletebiliyor. Bu çok pratik bir işlem. Ancak uçaklarda aynı şeyi beklemeniz yanlış bir seçenek. Çünkü özellikle promosyon bilet alımlarında biletin iptali ertelenmesi mümkün değil. Aksine cebinizden daha çok para çıkma olasılığı bulunuyor. Bu sebeple ertelenen biletlerde otobüsler avantajlı.

Uçak mı Otobüs mü? Sorusunun cevabının kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini açıklamıştık. Burada sizin kendi rahatlığınız, kendi cüzdanınız ile ekonomik ve ruhsal açıdan en uygun olanını kendiniz seçebilirsiniz. Bu anlamda en ucuz otobüs bileti almak size en yakın olanı da olabilir. Bu anlamda bir çok firmanın uygulaması sizlere kolaylık sağlıyor. En ucuz otobüs bileti ne kadar sorusunun da yanıtını veren uygulamalardan bahsetmek mümkün.  Üstelik bu uygulamaları sunan firmalar hem uçak hem otobüs bileti satıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER