Ne Kadar Haberleri

1915 Çanakkale Köprüsü Açılışı Yapılıyor

1915 Çanakkale Köprüsü Açılışı Yapılıyor
Bu haber 17 Mart 2022 - 13:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ne Kadar Haber – Çanakkale Boğazı trafiğine yön verecek olan dünyanın en uzun orta açıklı köprüsü unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Köprünün yapımı ve diğer bilgileriyle ilgili açılışa klip hazırlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı köprünün özellikleri hakkında da bilgi verdi.

İstanbul’dan sonra Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayacak olan Çanakkale Boğazının gerdanlığı 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale Deniz Zaferinin kutlama yıl dönümünde açılacak. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

5 Binin üzerinde personelin yoğun uğraşlar göstererek inşasını yaptığı köprüde 740 iş makinesi iş yaptı. Bu çerçevede yapılan peyzaj çalışmaları da kendisini gösterdi. 516 bin fidan dikilen çalışmalarda köprü ve bağlantı yolları ile diğer eksikliklerin kontrolü yapılarak bitirildi. Açılışa hazır hale getirilen köprünün dört kulesi bulunuyor. Kulelerin üstünde ise 18 Mart Çanakkale savaşı kahramanı Seyit Onbaşı’nın top mermisi sembolize ediliyor. 75 ton ağırlığındaki 20,5 metre yükseklikteki 4 top mermisi figür çalışmaları henüz bitirilmiş değil.

Dünya’nın En Uzun Orta Açıklık Köprüsü

4608 metre uzunluğundaki köprü orta açıklık açısından dünyanın en uzun köprüsü unvanına sahip oldu. Vapurlarla karşıya geçen vatandaşlar köprü sayesinde beklemeden 6 dakikalık süre içinde araçları ile karşıya geçmiş olacak.

Ulaşımın kolaylığı ile bölge halkına ve Türkiye ekonomisine doğrudan katkı sağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü Marmara ile Ege Bölgesindeki limanları da birbirine bağlamış olacak.  Ayrıca köprünün 2023 metre orta açıklık kısmı Cumhuriyetin yüzüncü kuruluş yıl dönümünü sembolize ediyor. 318 m yüksekliğindeki çelik kulelerde Çanakkale Zaferimizin kazanıldığı tarih 18 Mart 1915’i sembolize ediyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER