Ne Kadar Haberleri

50 derecelik cehennem sıcakları geliyor

50 derecelik cehennem sıcakları geliyor
Bu haber 09 Temmuz 2023 - 1:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

50 derecelik cehennem sıcakları geliyor. Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından ‘El Nino’ olarak adlandırılan ve bu yıl başladığı açıklanan hava olayı, küresel ölçekte önemli etkiler doğurmaya başladı. Bu etkiler, dünyanın pek çok yerinden gelen yangın ve aşırı sıcaklık haberleriyle kendini gösteriyor. ‘El Nino’nun Türkiye’de de etkili olması bekleniyor ve özellikle İstanbul ve çevresinde 45-50 derece sıcaklıklar konuşuluyor. Tahminlere göre, sıcaklıkların yüksek olması, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi illeri de etkileyecek.

Bununla birlikte, ‘El Nino’nun etkileri sadece yüksek sıcaklıkla sınırlı değil. Bu hava olayı, dünyanın birçok bölgesinde sel, kuraklık, fırtına ve diğer doğal afetlerin artmasına neden oluyor. Örneğin, Güney Amerika’da sel ve heyelanlar yaşandı, Avustralya’da ise kuraklık ve yangınlarla mücadele ediliyor.

Küresel ortalama sıcaklığın 3 Temmuz’da 17,01 derece olarak ölçüldüğü ve bu tarihin, dünyada bu zamana kadarki en sıcak gün olarak kaydedildiği biliniyor. Ancak, henüz 24 saat geçmeden, 4 Temmuz’da küresel ortalama sıcaklık 17,18 dereceye ulaşarak bir kez daha rekor kırdı. Bu gösteriyor ki, ‘El Nino’ gibi hava olayları, dünya genelinde iklim değişiklikleri ve doğal afetlerin artmasına neden olabilir. Bu nedenle, çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesi ve sürdürülebilirlik ilkelerinin benimsenmesi önemlidir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER