Ne Kadar Haberleri

5557570155 Kimin Numarası? 0 555 757 01 55 Neden Arar?

5557570155 Kimin Numarası? 0 555 757 01 55 Neden Arar?
Bu haber 28 Aralık 2022 - 5:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Son zamanlarda artan dolandırıcılık yöntemleri ile bilinmeyen numaralardan aranan vatandaşlar tedbir amaçlı olarak numaraları sorgulama yoluna gitmektedir. Sık yapılan aramalar neticesinde telefonu açmak istemeyen kişiler doğal olarak numaranın kime ait olduğunu merak etmektedir. Böylelikle birçok numara sorgulanmaktadır. En çok sorgulanan numaralardan biri de 555 757 01 55 olmaktadır.

0 555 757 01 55 Neden Arıyor?

Reklam amaçlı olarak ve kurumsal firmalardan özelikle son zamanlarda sürekli aranabilirsiniz. Hatta bu aramalar bir firmanın bir çok numarasından kaynaklanabilir. Son yıllarda artan dolandırıcılık olayları ile vatandaşlar sürekli arayan numaralardan şikayetçi olmaya başlamıştır. Ancak bu durumun önüne geçememektedir. En önemli dolandırıcılık öyküsü bilgilerinizin istenmesi ile yapılmaktadır. Bu çerçevede kendinize ait bilgilerin verilmemesi gerekir.

Sürekli kolluk kuvvetlerince yapılan uyarılar söz konusudur. Tanımadığınız kişilere kimlik bilgilerinin verilmesi beraberinde tehlikeleri getirmektedir. Bu anlamda uzmanlaşan dolandırıcılar bir şekilde kişilerin bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu aşamada kimseye itibar etmemek gerekir. Sürekli aynı numaradan aranıyor olmanız sizi şüphelendirebilir. Bu aşamada sizi arayan telefon numarası 555 757 01 55 olabilir.

Telefon rehberinizde kayıtlı olmayan numaralar sizleri arayabilmektedir. Bu anlamda para talebi ile bilindik firmalardan arandığınız söylenmektedir. Bu kişilere itibar edilmemesi gerekir. Hangi kurumdan aradığı bilinmemektedir. Hatta bankadan arandığınız söylenebilmektedir. Bu aşamada bankaların uyarıları gerçekten bankadan aransanız dahi kimlik bilgilerinin verilmemesi yönünde olmaktadır.

5557570155 Numara Güvenilir mi?

Bir çok kişinin sorguladığı 5557570155 numaralı hat kime ait olduğu araştırılmaktadır. Bu numara İçişleri Bakanlığınca uyarı amaçlı kullanılabilir. Bakanlık vatandaşlarını dolandırıcılara karşı uyarmak amaçlı olarak bu numarayı kullanmaktadır. Hatta sizler bu numarayı aradığınızda kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmamanız gerektiğine dair ir uyarı ile karşılaşırsınız.

Özellikle bilinmeyen numaralarda arandığınızda numara tuşlamanız istenebilir. Bu gibi durumlarda bilmediğiniz numaraların yönlendirmeleri kabul edilmemesi ve telefonun kapatılması gerekebilir. Aksi takdirde malilerde olduğu gibi oltalama ile bilgi alma yöntemleri söz konusu olabilir. Ancak yapılan araştırma ile yorumlarda bu numaranın İçişleri Bakanlığına ait olduğu yönündedir. Sadece bilgilendirme amaçlı olarak aranılmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER