Ne Kadar Haberleri

9 yıl önceden uyarmıştı: Afrika bile 10-15 yıla bizi tokatlayıp geçer

9 yıl önceden uyarmıştı: Afrika bile 10-15 yıla bizi tokatlayıp geçer
Bu haber 15 Temmuz 2023 - 16:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

9 yıl önceden uyarmıştı: Afrika bile 10-15 yıla bizi tokatlayıp geçer. Özgür Demirtaş, 9 yıl önce katıldığı bir televizyon programında ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, orta direk vatandaşların zamanla eriyeceğini ve bu orta direğin paylaşılacağını aktardı. Bu paylaşımın bir kısmının alt gelir grubuna, diğer kısmının ise üst gelir grubuna kayacağını vurguladı. Bu durumun ülkeler arasında da benzer şekilde gerçekleşeceğine dikkat çeken Demirtaş, gelişmekte olan ülkelerin yukarı ve aşağı yönlü şekilde dağılacağına dair önemli bir öngörüde bulundu.

Özgür Demirtaş, açıklamalarının devamında Türkiye’nin gelecekteki 20 yıl içinde yapacağı seçimlerin ülkenin geleceği açısından kritik bir önem taşıdığını belirtti. Bu seçimlerin Türkiye’nin aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar vereceğine dikkat çekti.

Günümüzdeki ekonomi modeline de değinen Demirtaş, “Eğer sürümden kazanma yoluna gidersek, Dolar’ı arttırırım, faizi düşürürüm, işte benim malım ucuzlar. TL değer kaybettiği için ucuza mal satarım, daha fazla çorap satarım, çorabın fiyatını yarıya indiririm, 2 yerine 4 çorap satarım” diyerek bir uyarıda bulundu. Bu modele göre hareket ederseniz, Afrika bile Türkiye’yi 10-15 yıl sonra geride bırakabilir diyen Demirtaş, ekonomi modelinin sürdürülebilir olması için farklı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Demirtaş’ın bu açıklamaları, 9 yıl sonra tekrar gündeme geldiği zaman, yeniden değerlendirilerek, Türkiye’nin o zamandan bugüne nasıl bir yol izlediği konusunda önemli bir fikir veriyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER