Ne Kadar Haberleri

Adıma Açılmış Papara Hesabı Var mı? Nasıl Sorgularım?

Adıma Açılmış Papara Hesabı Var mı? Nasıl Sorgularım?
Bu haber 25 Eylül 2022 - 0:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Bir banka şubesinde istenilen hususlardan uzak olarak temel bilgiler ışığında açılan papara hesabı bir çok kişide kafa karışıklığına neden oluyor. Endişe duyan vatandaşların sorguladığı husus ise Adıma papara hesabı açılmış mı? Nasıl sorgularım, öğrenirim oluyor.

Sizin kişisel bilgilerinizi bilen bir kişi çok kolay bir şekilde adınıza papara hesabı açabilir. Bu açılan hesap elbette TC kimlik numarası ile açılıyor. Telefon numarası gerçekten sizin olmasına gerek yoktur. Başka bir numara üzerinden de tesis edilebilir. Bu çerçevede sizin adınıza bir papara hesabı var mı açılmış mı öğrenebilmeniz için bazı yolları sizler için derledik.

Papara Hesabınızın Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

İlk etapta adınız apapara  hesap açılışı yapılıp yapılmadığını papara müşteri hizmetleri üzerinden öğrenebilirsiniz. Sizlerin bir bilgisi olmayabilir ancak bu hesapların açılışı çok kolay bir şekilde ilerlemektedir. Müşteri hizmetleri hesap açılışı sorgulaması için sizden TC numaranızı talep eder ve bu şekilde kendi sistemlerinden sorgulayarak sizlere yanıt veriri.

TC Numara İle Papara Hesabı Sorgulanır mı?

Türkiye’de finansal açıdan adınıza açılan hesaplar ve buna bağlı olarak kredi notu unsurlarını e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sorgulayabiliyorsunuz. Ancak bu durum papara için geçerli değildir. Müşteri hizmetleri ile görüşmenizde adınıza bir hesap çıkması halinde bunu kapattırma yoluna gitmelisiniz. Bu aşamada hesapta para olması halinde de kapatılması için paranın başka hesaplara aktarılmasını sağlamanız gerekiyor. Hesabınızdaki para transfer edildikten sonra hesabınızı kapatılıyor.

Adıma Açılmış Papara Hesabı Var mı?

Adıma Açılmış Papara Hesabı Var mı?

Papara Hesabı Nasıl Kapatılır?

Hesabı kapatabilmeniz için bazı şartlar yerine gelmesi gerekiyor. Öncelik olarak hesapta para olmaması şartı bulunur. Bununla birlikte papara hesabını kapatmak için atacağınız adımlar şu şekilde oluyor.

  • 850 340 03 40 numaralı Papara Müşteri Hizmetlerini arayın.
  • Müşteri hizmetlerinden kimlik bilgilerinizle birlikte papara hesaplarının dökümünü talep edebilirsiniz.
  • Papara müşteri hizmetleri güvenlik açısından sizden TC kimlik numaranızı ister ve paylaşmanız gerekecektir.
  • Sorgulamada adınıza bir hesap numarası çıkması halinde hesabınızın kapatılmasını talep edin.
  • Bu talep sonrası hesapta para olmaması halinde hemen kapatma işlemine başlanıyor.

Papara Numarasından  İsim Bulunur mu?

Papara BDDK’dan aldığı izinler doğrultusunda hareket eder. Bu sebeple kişilerin kimlik bilgileri gizlenmek zorundadır. Burada para transferi yaparken de bankalarda olduğu gibi hesap numarasının sahibi olduğu kişinin kimlik bilgileri gizlenir. Bu bilgileri müşteri hizmetlerini arasanız dahi alamazsınız.

Geçmiş dönemlerde medyaya yansıyan haberler nedeniyle adıma açılmış papara hesabı var mı sorgusu yapılıyordu. Açıklamış olduğumuz yol vasıtasıyla bu sorunuza yanıt bulabiliyorsunuz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER