Ne Kadar Haberleri

Ankara – İzmir Hızlı Tren Hattına 2,3 Milyar Dolar Finansman Desteği Verilecek

Ankara – İzmir Hızlı Tren Hattına 2,3 Milyar Dolar Finansman Desteği Verilecek
Bu haber 17 Mart 2022 - 13:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ne Kadar Haber – ERG inşaatın yapımını üstlendiği Ankara – İzmir hızlı tren hattı için İngiltere’den 2,3 milyar dolar kredi alacağı açıklandı. İngiltere’den yapılan açıklama altyapı ihracat finansman kredisi olarak verileceği yönünde oldu. 2016 yılında yapılan ihale ile işi Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. almış sonrasında da şirketler ihaleyi feshetmişlerdi.

Ankara – İzmir hızlı tren hattı yapımı için finansal destek olmak için İngiltere 2,3 milyar dolar finansman kredisi vereceğini açıkladı. İstatistiklere alt yapı için verilen en yüksek kredi özeliğini taşıyacak olan bu destek 503 kilometre uzunluğundaki tren hattı için verilecek. Verilecek finansman desteğinin Euro tutarı da 2,1 milyar.

2016 yılında hızlı tren hattı ihalesi ilk etapta Afyonkarahisar – Banaz hattı için yapılmış ve 879 milyon lira bedelle ihaleyi Tekfen ve Doğuş İnşaat almıştı. İhaleye sürecine göre 2019  yılında tamamlanarak teslim edilmesi gereken hat ihaleyi alan şirketlerin feshetmesi nedeniyle tamamlanamamıştı. 2020 yılında yapılan pazarlık usulü ihale sonrası ERG inşaat 2 milyar 163 bin Euro bedelle ihaleyi kazanmıştı.

İngiltere’den yapılan açıklamada Türkiye’nin önemli bir ortak olduğu bu nedenle de altyapı anlaşmasının sürdürülebilirliliğinin de uygun olduğu yönündeydi. Verilecek destekteki baş rolü ise Credit Suisse ve Standart Chartered Bank üstleniyor. Verilecek finansmana dair bir açıklamada da Maliye Bakanı Nurettin Nebati’den geldi. Yeşil kredi yapısında alınacak olan krediyle birlikte İngiltere’den demiryolu sistemi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon ekipmanları da alınacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER