Ne Kadar Haberleri

Döşemealtı Kırkgöz Gölü Çevre Düzenlemesi Yapılacak mı?

Döşemealtı Kırkgöz Gölü Çevre Düzenlemesi Yapılacak mı?
Bu haber 14 Eylül 2022 - 21:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Döşemealtı Belediyesi Başkanı Turgay Genç ‘in 21 Şubat 2018 yılında müjdeli haber olarak verdiği Kırkgöz Doğal Yaşam Vadisi Projesi (Kırkgöz Gölü Çevre Düzenlemesi ) aradan geçen 4,5 yılın ardından halen yerine getirilmedi. Yapılan açıklama ile merakla beklenen proje olarak açıklanan proje kapsamında Döşemealtı Belediyesinin hiçbir adım atmaması ilçe halkı tarafından çoktan kabullenilmiş durumda.

2018 Yılında Yetki Döşemealtı Belediyesine Geçti

Döşemealtı Belediyesinin sınırlarında olmasına rağmen belediye yetkisi dışında kalmasından dolayı bölgede yapılacak planlama ve uygulamalar için yetki alındığında dair açıklama yapılmıştı. Hatta proje kapsamında örnek fotoğraflar yayınlanmıştı.  Bu çerçevede Belediyenin yaptığı başvuru ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının söz konusu imar planlarını 15 Ocak 2018 yılında onayladığı açıklanmıştı.

Bisiklet Yolu ve Ahşap Yürüyüş Parkuru Merak Ediliyor

Döşemealtı Belediyesinin söz konusu proje ile 2 bin 200 metre bisiklet yolu planlandığını duyurmuştu. Bununla birlikte gölde kuşların ve endemik bitkilerin incelenebilmesi için 9 bin metrelik ahşap yürüyüş yolu plan dâhilinde bulunuyordu. Aynı zamanda sandal, kano gezintileri yapılması öngörülen hususlardı.

Başkan Turgay Genç 2014 Yılı Seçimlerinde Kırkgöz Gölü ve Çevresi için Söz Vermişti

Konuya ilişkin olarak geçtiğimiz yıllarda açıklama yapan Başkan Genç, Döşemealtı Kırkgöz mevkii için 2014 yılı öncesi seçimlerde özel bir yer haline getirileceği sözünü vermişti. Bununla birlikte Başkan Genç “Kırkgöz gölünde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözü vermişti.

Döşemealtı Belediyesinin konuya ilişkin yazısı http://www.dosemealti.bel.tr/tr/m/haberler/baskan-gencden-kirkgoz-golu-mujdesi.html adresinde bulunuyor.

Döşemealtı Kırkgöz Gölü Çevre Düzenlemesi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER