Ne Kadar Haberleri

Gram altın rekora doymuyor

Gram altın rekora doymuyor
Bu haber 12 Temmuz 2023 - 18:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gram altın rekora doymuyor. Altın, ABD enflasyon rakamları öncesinde gücünü koruyarak yeni bir güne yükselişle başladı. Fed’in parasal sıkılaştırma patikası hakkında yeni ipuçları sağlayabilecek önemli ABD enflasyon rakamlarının yaklaşması gram altın tarafında yeni rekor seviyelerin görülmesine sebep oldu. Spot piyasada altının onsu 1.941 doları test ederken, gram altın 1.629 TL ile yine yeni tarihi zirvesini gördü.

Altın yatırımcıları, pandemi sürecinde ekonomik belirsizlikler nedeniyle altına olan talebin artması ve global merkez bankalarının gevşek para politikaları nedeniyle altının değer kazanacağına inanarak, altın yatırımlarına yöneliyorlar. Ayrıca, dünya genelinde artan jeopolitik riskler de yatırımcıların altına yönelmesine neden oluyor.

Ons altın ve bankalararası dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın, saat 13:10 itibarıyla 1.627,49 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.624, Cumhuriyet altını ise 10.469 liradan fiyatlanıyor. Altın fiyatlarındaki değişimler, yatırımcıların portföylerindeki risk ve getiri dengesini değiştirebileceği için, yatırımcılar için önemli bir konudur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER