Ne Kadar Haberleri

Gram altının ne kadar olacağını tarih vererek açıkladılar

Gram altının ne kadar olacağını tarih vererek açıkladılar
Bu haber 01 Temmuz 2023 - 16:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gram altının ne kadar olacağını tarih vererek açıkladılar. Türk Lirası’nın değer kaybı sonucu döviz piyasası dalgalanırken, yatırımcılar ve vatandaşlar altın fiyatlarının yönünü merak ediyor. Özellikle gram altın fiyatları, dün 1597 liradan işlem görürken, bugünlerde artan dalgalanmalar nedeniyle yüksek ilgi görüyor.

Bu arada, altın piyasasıyla ilgili olarak kuyumculardan önemli bir haber geldi. Altın gram fiyatı, bugün düşüşle başladı ve önceki kapanışa göre yüzde 0,1 daha düşük olan 1.597 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.625 lira, Cumhuriyet altını da 10.600 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 1.906 dolardan işlem görüyor. Ancak, analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın hafta boyunca “şahin” tonlu yönlendirmeleri ve açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişelerini hafifletmesiyle altının ons fiyatının baskılandığını belirtiyor.

ABD ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde beklenenden yüksek bir oranda büyüme kaydetmesi ve Fed’in stres testinin sonuçları, piyasalarda faiz artırımı ihtimalini güçlendirdi. Bu nedenle, analistler bankanın Temmuz ayındaki toplantısında faiz artırımı yapabileceği ihtimalinin yüzde 87’ye çıktığını bildiriyor.

Almanya’da işsizlik, Avro Bölgesi’nde enflasyon ve işsizlik, ABD’de kişisel gelir ve tüketim harcamaları verileri gibi çeşitli faktörler altın piyasasını etkilemeye devam ediyor. Ancak, uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.890 doların destek, 1.920 ve 1.930 doların direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

Bu süreçte, kuyumcular, yatırımcılar için altın fiyatlarının yükselmesi durumunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, piyasalarda dalgalanmaların devam edeceği, ancak yatırımcıların panik yapmamaları gerektiği de ifade ediliyor. Bazı uzmanlar, yıl sonuna kadar gram altının 2 bin TL’ye ulaşabileceğini tahmin ediyorlar.

Ekonomist Tuğberk Çitilci, kurdaki dalgalanmanın gram altının portföylerde yer alması gerektiği için bir fırsat olduğunu belirtiyor. Buna göre, kurda ilk etapta 28, daha sonra 28-30 TL potansiyeli göz önüne alındığında gram altının yatırım portföylerinde mutlaka yer alması gerektiği konusunda uyarıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER