Ne Kadar Haberleri

Hükümetten kira artışlarına karşı yeni vergi hamlesi

Hükümetten kira artışlarına karşı yeni vergi hamlesi
Bu haber 06 Temmuz 2023 - 18:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hükümetten kira artışlarına karşı yeni vergi hamlesi… Türkiye genelinde boş konutların artması, bölgesel ekonomiler üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyor. Bu nedenle, boş evlerin haritasının çıkarılması, bu evlerin sahiplerinin vergi yükünü artırmak yerine, satış fiyatlarında veya kira ücretlerinde indirim yapmaları teşvik edilerek, evlerin ikamete açılması hedefleniyor. Bu uygulama ile arz sıkıntısı aşılacak ve konut piyasasındaki dengesizlikler giderilecek.

Yeni Şafak’tan Resul Ekrem Şahan’ın haberine göre, bu uygulama kısa sürede hayata geçirilecek ve boş konut sıkıntısı yaşanan kentlerde emlak vergi yükü artırılacak. Böylece, boş evlerin sahipleri yüksek vergi ödemek yerine evin satış fiyatı ya da kirasında indirime gitmeyi tercih edebilirler.

Ayrıca, Türkiye’deki boş evlerin haritası çıkartılacak ve bu sayede daha etkili bir politika uygulanabilecek. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak Meclis’e sunulması bekleniyor. Bu uygulama, konut piyasasındaki dengesizlikleri gidererek, ekonomik kalkınmaya olumlu katkı sağlayacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER