Ne Kadar Haberleri

İşte emekliye yapılacak zam oranı

İşte emekliye yapılacak zam oranı
Bu haber 26 Haziran 2023 - 15:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İşte emekliye yapılacak zam oranı… Milyonlarca emekli ve memur, asgari ücretin yüzde 34’lük ara zamla birlikte 11 bin 402 TL’ye yükseltilmesinin ardından yapılacak düzenlemeleri merakla bekliyor. Ancak bu düzenlemelerin içeriği hakkında hala belirsizlikler var. Bu belirsizliklerin arasında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da bulunuyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında, emekli maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 olacağını düşündüğünü belirtti.

Erdursun, emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi hakkında da görüşlerini paylaştı. Buna göre, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL’yi değiştirmeden, kök aylıklara zam yapılabilir. Bu durumda, 7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin durumu değişmeyecek. Kök aylıklarda ise, gerçek aylığı 7 bin TL olan bir kişiye yüzde 30 zam yapılarak, bu kişinin aylığı 9 bin 100 TL’ye çıkarılabilir. Aynı şekilde gerçek aylığı 6 bin TL olan bir kişiye de yüzde 30 zam yapılarak, maaşı 7 bin 800 TL’ye çıkarılabilir.

Bu düzenleme, 6 bin TL’nin altında maaş alan kişileri de kapsamaktadır. Bu kişilerin maaşları, 7 bin 500 TL seviyesinde sabit kalacaktır. Bu şekilde, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemelerin, gerçek ihtiyacı olan emeklileri de göz önünde bulundurarak, adil bir şekilde yapılacağı umulmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
Yalnızkurt 27.06.2023 / Cevapla

Bu haberi yapıp bide oraya fikrini yazan müptezel, sen nasıl konuşuyorsun öyle 7500 TL maaş alanların maaşı aynen kalacak diye sen kafayı ı yedin be adam, dolar 19 TL den 26 TL ye çıkmış sen hala utanmadan böyle yorum yapıyorsun, kimsin oğlum sen nesin senin amacın ne sen geri zekalımısın, milyonlarca insan şu anda en düşük emekli maaşının en az 10000 TL olmasını bekliyor, aksi takdirde çok büyük bir hayal kırıklığı ortaya çıkar, buradan da hükümete bir uyarıdır bu, ona göre adaleti sağlayın, hadi sen git şimdi kumunda oyna sayın yorumcu, tövbe tövbe

  • POPÜLER FOTO GALERİLER
    SON DAKİKA HABERLERİ
    İLGİLİ HABERLER