Ne Kadar Haberleri

Rusya’da İnstagram ve Facebook Yasaklandı. Şimdi Ruslar Ne Yapacak?

Rusya’da İnstagram ve Facebook Yasaklandı. Şimdi Ruslar Ne Yapacak?
Bu haber 26 Mart 2022 - 9:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Ukrayna’daki savaş birinci ayını doldurmasının ardından taraflar arasında yeni hamleler de geliyor. Özellikle Rus ekonomisine ve devletine karşı yapılan yaptırımlara karşılık vermeye çalışan Putin yönetimi son olarak Rusya’da Facebook ve instagram’ı yasakladı.

Rus Mahkemesi İnstagram ve Facebook’u Yasakladı

Rusya’ya yaptırılan ekonomik yaptırımlar sonrası iki tarafta belli hamleler atmaya çalışıyor. Rus halkının yoğun kullanımda olduğu Facebook ve instagram Putin yönetimince Rusya’da yasaklandı. Bu yasak ile haber kuruluşları ile sosyal ağların muhalefetin çabalarını kırmak amaçlı olarak atıldığı biliniyor. Bunda Facebook ve instagram’ı elinde bulunduran ana şirket Meta’nın açıklamaları etkili oldu.

Meta yaptığı açıklamada Ukrayna ve Rusya’da Vladimir Putin ile Rus birliklerine karşı şiddeti teşvik eden mesajlara izin verileceği yönünde olmuştu. Bu açıklama sonrası Rus mahkemesi yapılan  bu durumun aşırılıkçı faaliyetler olduğuna karar verdi ve suçlu buldu. Bunun üzerine Meta’nın bir devlet başkanının ölüm çağrılarını Facebook ve instagram’da yasaklayacağını duyurdu.

Rus Halkı Vkontakte ile Odnoklassniki Alternatiflerine Yöneliyor

Rusya’da sosyal medyanın öncüleri olan instagram ile facebook’a engel konulmasına rağmen Rus halkı VPN aracılığıyla kaynaklarına ulaşabiliyor. Ulaşamayan vatandaşlar ise Rusya’da ön plana çıkan Vkontakte ile Odnoklassniki gibi Ruslara ait olan popüler alternatif sosyal medyaya yöneliyor.

Rusya’da sosyal medyaya yapılan yasaklar sonrasında Meta’nın reklam gelirlerinin başka firmalara kayması da ekonomik olarak etki yaratabilir. Bu duruma sosyal medya devleri Facebook ve İnstagram’ın nasıl etki vereceği merak ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER