Ne Kadar Haberleri

Selçuk Geçer “Dolar 38 lira olacak” dedi. Tarih verdi

Selçuk Geçer “Dolar 38 lira olacak” dedi. Tarih verdi
Bu haber 21 Temmuz 2023 - 22:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Selçuk Geçer “Dolar 38 lira olacak” dedi. Tarih verdi. Döviz kuru son zamanlarda hızla artmaktadır ve bu durum Türk vatandaşları için endişe verici bir durum haline gelmiştir. Türk lirasının değer kaybını izlerken, birçok ekonomist, Cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında dolar kurunun yıl sonunda 40 lira seviyelerine ulaşabileceğini tahmin etmiştir. Ancak bu tahmin, diğer ekonomistler tarafından abartılı bulunmuştur.

Özellikle Euro’nun 30 lirayı aşması, bu endişeleri artırmıştır. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun artış hızına dair, “Artık dolar 38” başlıklı bir yazı kaleme almıştır. Geçer, yazısında doğru değerin enflasyon oranına göre 38 ila 40 lira aralığında olduğunu ifade etmiştir. Ancak bu seviyelere ne zaman geleceği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazılarına göre en geç eylül-ekim, diğerleri ise bu tahminin abartılı ve gerçekçi olmadığını düşünmektedir.

Döviz kuru artışının nedenleri arasında Merkez Bankası’nın faiz kararı da yer almaktadır. Geçen ayki karar, doların baskılanması için faizlerin aşırı artırılmayacağını göstermiştir. Faiz oranları, yabancı ve yerli yatırımcıların ikna olacağı seviyeye kadar artırılacaktır. Bu artış muhtemelen maksimum 400 baz puan veya daha az olacaktır. Bu karar, piyasalar tarafından olumlu karşılanmış ve fiyatlandırılmıştır. Ancak, döviz kuru yine de artmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER