Ne Kadar Haberleri

Şubattan İtibaren 2 Bin 300 TL Evde Bakım Maaşı Ödenecek. Bakan Yanık Müjdeyi Verdi.

Şubattan İtibaren 2 Bin 300 TL Evde Bakım Maaşı Ödenecek. Bakan Yanık Müjdeyi Verdi.
Bu haber 18 Ocak 2022 - 21:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık evde bakım maaşı alan kesime yeni müjdesini açıkladı. Şubat ay’ından itibaren alınacak evde bakım aylıkları 2 bin 300 lira olarak hesaplara geçecek.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Yeni yıl ile birlikte artan enflasyon ve maaşlar sonrasında bir artışta evde bakım maaşı için oldu. Burada yardım yapılan kimseler yeni yıl ile ne kadar alacağını merak ediyorlardı. Bu merakı bakan Yanık giderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık Evde bakım yardımlarına dair yaptığı açıklamada engelli vatandaşlara yönelik yardımlar ile desteklere de önem verdiklerini, vizyonları doğrultusunda adım atarak politikalarına uygun şekilde hareket ettiklerini belirtti. Bakan Yanık yaptığı açıklamada engelli bireylere aile yanında desteklendiğini, bu yüzden başlatılan evde bakım yardımı için yardıma muhtaç kimselerin engelli yakınlarına ve çalışamayanlara maddi destek veriyoruz dedi.

evde bakım maaşı

Evde Bakım Maaşı Yaklaşık 500 TL Arttı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık bakıma muhtaç kimselerin bakımını üstlenen ailelere desteğin sürdüğünü, bu çerçevede yaklaşık 535 bin ailenin evde bakım yardımı aldığını belirtti. Son aşamada 1798 TL ödenen evde bakım yardımı ile toplamda 957 milyon TL dağıtıldığını, ödemelerin 20 Ocak tarihine kadar tamamlanacağını belirtti.

Bakan Yanık Sosyal Medyadan Duyurdu

Evde bakım yardımı memur aylık katsayısına göre artışla 1798 liradan 2 bin 299 Liraya çıkarıldığını, bu yardımı alan vatandaşlara ödemeleri Şubat ayından itibaren yapacaklarını duyuran Bakan Yanık yeni artışı Twitter hesabından duyurdu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER