Ne Kadar Haberleri

Tüm araç sahipleri dikkat binlerce lira ceza yazılabilir

Tüm araç sahipleri dikkat binlerce lira ceza yazılabilir
Bu haber 09 Temmuz 2023 - 1:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tüm araç sahipleri dikkat binlerce lira ceza yazılabilir. Türkiye’de trafik kazalarına bağlı ölüm oranı, Avrupa ülkelerine göre oldukça yüksek. Bu nedenle, trafik kazalarını önlemek amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Kural ihlali yapanlara yüksek para cezaları kesilerek caydırıcılık sağlanmaya çalışılmaktadır. Son düzenleme kapsamında, trafik polislerine bir kuralı daha kontrol etme yetkisi verildi. Bu da trafik kazalarını minimize etmek için atılan önemli bir adım olarak görülebilir.

Türkiye’de trafiğe çıkan tüm araç sahipleri için bir uyarı yapıldı. Genel trafik kurallarının yanında trafikte eğer aracınızın plakası okunur durumda değilse polis tarafından ceza yazılabilir. Bu nedenle, araç sahiplerinin araçlarının plakalarının okunabilirliğini kontrol etmeleri önemlidir. Unutulmamalıdır ki, trafikteki her araç plakasının okunabilir olması gerekmektedir.

Yılbaşında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 olarak zam yapıldığı paylaşıldı ve trafik cezalarının çok yüksek tutarlara çıktığı ifade edildi. Bu nedenle, vatandaşların trafik kurallarına uymaları ve trafikte dikkatli olmaları önemlidir.

Zam oranlarına örnek vermek gerekirse, hız sınırını yüzde 10-30’a kadar aşanlara 951 TL, hız sınırını yüzde 30-50’ye kadar aşanlara 1.979 TL trafik cezası olduğu paylaşıldı. Kazaların çoğunun hız sınırına uymamaktan kaynaklı olduğu belirtilerek cezaların caydırıcı olduğu belirtildi. Emniyet şeridini ihlal etmek bin 823 TL’den 4 bin 64 TL’ye kadar çıktığı belirtilerek sigortasız bir araç ile trafiğe çıkmanın bedeli 196 TL’den 436 TL’ye yükseldiği ifade edildi.

Tüm bunlarla beraber, aracın plakasının trafikte okunur olması gerektiği de bildirildi. Plakası okunmayan araçların trafikte sebep olacağı kazaların da önüne geçmek adına, plakaların okunabilirliğinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Özellikle kış aylarında yağmur, çamur, kar gibi etkenler aracın plakasının kirlenmesine ve okunmasının zorlaşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle, araç sahiplerinin plakalarının okunabilirliğini kontrol etmeyi unutmamaları önem taşıyor. Bu sayede, trafikteki kazaların önüne geçilebilecektir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER