Ne Kadar Haberleri

Ukrayna Rus Savaşı Patronları Türkiye’ye Yöneltti

Ukrayna Rus Savaşı Patronları Türkiye’ye Yöneltti
Bu haber 17 Mart 2022 - 13:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ne Kadar Haber – Rusya’nın Ukrayna topraklarında başlattığı savaş sonrası tüm dünya ülkelerinin ambargo uygulaması ve ekonomik yaptırımları Rusya’da faaliyet gösteren ünlü markaların patronlarının Türkiye’ye gelmesine neden oluyor. Özellikle ABD hükümetinin Rusya’da faaliyet gösteren markalara adres olarak Türkiye’yi göstermesi küresel ekonomide de gündem oldu.

Ukrayna topraklarındaki savaşın Rus ekonomisine etkisi artarak devam ediyor. Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar Rusya’daki markaların farklı ülkelere yönelmesine neden oldu. Rusya açısından konumu ile buraya en uygun yerin Türkiye olması dünyaca ünlü markaların patronlarının cazibe merkezi olmasına neden oldu.

Rusya’da Faaliyetlerini Durdular

Avrupa ülkelerinde Rus oligarklara yapılan ekonomik yaptırımlarla birlikte Rusya’dan çekilen markalar yeni adres olarak ülkemizi seçmeye devam ediyor. Rotayı Türkiye’ye çeviren Coca Cola, Amozun, Starbucks, Netflix, Mcdonalds, Microsoft gibi şirketler faaliyetlerine ara vermiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Antalya7da toplanan dünya iş adamları önemli protokollere de imza attı.

Yaptırımlar neticesinde uçuşlarında iptalinin söz konusu olduğu Rusya’nın en büyük havalimanı Şeremetyevo’da bazı terminaller de kapatıldı. Savaş sonrası üç pistin kapatılması sonrasında Avrupa ülkelerinin Rus uçaklarına el koyacağı endişesi de uçuşların iptal edilmesine neden olmuştu.

ABD Ticaret Odası yetkilileri ile Türki İş Adamlarının Antalya’da bir araya gelmesinden sonra işbirliği anlaşmaları imzalandı. Ekonomi Bakanı Nebati’nin de burada özellikle gayrimenkul başta olmak üzere sağlık, lojistik, Enerji, sanayi gibi alanlarda yatırıma davet etmesi sonrasında ülkemizde ticaret ile üretimin hızla artacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER