Ne Kadar Haberleri

Ukrayna’da Kripto Paralar Yasal Hale Geldi

Ukrayna’da Kripto Paralar Yasal Hale Geldi
Bu haber 27 Mart 2022 - 22:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Kripto Paralarla ilgili yasal düzenleme sonrası serbest bırakılan bir haber Ukrayna’dan en sıcak haliyle gündeme düştü. Devlet Başkanı Volodimir Zelensky çıkardığı yasa ile kripto paraları yasal hale getirdi.

Kripto Paralar Ülkede Yasal Hale Geldi

Ukrayna’da dijital paralar ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde maddi destek için bağışların kripto paralar ile yapılmasını isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky attığı adımla ile tüm ülkede yasal hale getirdi. Bu durum Ukrayna açısından ilk kez olurken yasal çalışmalarda hız kazanacak.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı yaptığı açıklama ile Ukrayna’da kripto paraların hareketlerine yasal olarak serbest bir şekilde hareket olanağı getirildi. Bakanlık yasanın Cumhurbaşkanı Zelensky tarafından imzalanmasının ardından kripto piyasası ile sektörünü belli başlı sorgulardan çıkararak sanal varlıkların gelişimi için bir yasal zemin ile pazarın oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Zelensky Daha Önce Veto Etmişti

Söz konusu yasayla ilgili düzenleme aslında güncel değil. Bununla ilgili olarak Yasa taslağı ilk kez Eylül 2021 tarihinde Ukrayna Parlamentosunda gündeme getirilmiş ve oy birliğiyle kabul edilmişti. Bu tasarı kabul edilmesine rağmen devlet başkanı Zelensky kriptoyo denetlemede yeni bir kurum kurmanın maliyetinin yüksekliği ile yasayı veto etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin veto ettiği yasa tasarısı 17 Şubat tarihinde tekrar oylanarak başkanın onayına sunuldu. Bu onay sonrası Zelensky’nin imzası ile kripto paraların hareketi Ukrayna’da yasal hale getirilmiş oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER