Ne Kadar Haberleri

Uzman isim altın alacaklar için eylül ayına dikkat çekti

Uzman isim altın alacaklar için eylül ayına dikkat çekti
Bu haber 09 Temmuz 2023 - 1:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Uzman isim altın alacaklar için eylül ayına dikkat çekti. Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, Vadeli İşlem ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, gram altının yükseliş trendinin yılın geri kalanında da devam edebileceğini belirtiyor. Ergezen, son dönemde Fed’in faiz oranlarını arttırma ihtimalinin artması nedeniyle, ons altın fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade ediyor. Ancak, altın fiyatlarının önemli destek seviyelerine kadar geri çekilmesi sonrasında 1.900 seviyesinin görüldüğünü aktarıyor.

Uzman, bundan sonra, altın fiyatlarında düşüş marjlarının azaldığı, yükseliş marjlarının arttığı bir dönem olabileceğini söylüyor. Bir miktar daha pozitif ve satış baskısının azaldığı bir ons altın trendi beklediğini belirten Ergezen, ancak bir süre daha yatay bant içerisinde kalınabileceğini de ifade ediyor. Bu nedenle altın fiyatlarının aşağıda 1.892-1.900 bandı, yukarıda ise 1.935 bandında dalgalanabileceğini düşündüğünü belirtiyor.

Uzman, altın fiyatlarının faiz indirimlerinin konuşulmaya başlanacağı dönemi bekleyeceğini ifade ediyor. Bu dönemde altın fiyatlarında satış baskısının azalacağını ve yavaş yavaş direnç seviyelerinin test edileceğini söylüyor. Böylece, Eylül sonrası yılın son çeyreğinde daha pozitif bir ons altın trendinin beklenmesinin yüksek ihtimal olduğunu belirtiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER