Ne Kadar Haberleri

Yasal Takibe Düşenlere Kredi Verenler, Nasıl Kredi Alırlar?

Yasal Takibe Düşenlere Kredi Verenler, Nasıl Kredi Alırlar?
Bu haber 25 Ocak 2022 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yasal takibe düşme cümlesinin anlamı bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunuzun ödenmemesi bu ödememe durumunun 90 gün sürmesi sonucunda alacak tahsili için icra ve haciz işlemlerine başlanması anlamına gelmektedir. Yasal takibe düşenlere kredi verenler, yasal takiptekiler nasıl kredi alırlar gibi sorularınızın yanıtları için doğru adrese geldiniz.

Neden Yasaklı Konumuna Düşeriz?

Kişi borcunu ödeyemez duruma düşmesi ve üç aylık süreç sonrası banka yasal temsilcileri aracılığıyla sizden icra yoluyla parayı tahsil etme yoluna gidecektir. Bu durumun sonucunda da kişi bankalardan kredi alamama durumu denilen yasaklı listesi diyeceğimiz gruba dahil olur. Bu aşamadan sonra bankalardan kredi ve diğer ürünleri alamaz.

Kredi yasaklısı konumuna geldikten sonra para ihtiyacının karşılanması için yine bankaları sorgulayan kişi yasal takibe düşenlere kredi veren bankaları araştırır. Bu araştırmanın en doğal mecrası da internet. Bu sebeple ki finans desteğinin alınabilmesi için atacağınız adımların bankaların istediği normlara uygunu şekilde olması önem arz ediyor.

yasal takibe düşenlere kredi veren bankalar

Alacaklar Varlık Yönetim Şirketine Devrediliyor

Bizler tam olarak bunu bilemeyiz ancak güncel olarak yasal takibe düşen kredi yasaklısı konumunda, bankalarda ödeme problemi yaşayan binlerce kişiden bahsetmek mümkün. Nitekim icra yoluyla da tahsil edemeyen bankalar bu alacaklarını belli ücretler karşılığı Varlık Yönetim Şirketlerine devrediyor. Bundan sonra da şirketler ve borçlular uğraşı göstermek zorunda.

Yasal Takibe düşünlere kredi verenler ve  Alabilmesindeki Yollar

Aylık düzenli geliriniz olmasına rağmen kredi alamıyorsanız bu durumun aşabilmenizin birkaç yolu var. Bunlar;

yasal takibe düşenlere kredi

Yasal takibe düşenlere kredi verenler, yasal takiptekiler nasıl kredi alırlar gibi sorularınızın yanıtları için doğru adrese geldiniz. 

  1. Yasaklı konumundaysanız muhtemel kredi alabilmeniz için öncelikli olarak başkasına çektirmeniz lazım. Krediyi sizin adınıza çekecek kimseler bulmanız zor. Buldunuz diyelim onlarda kredi alabilmek şartlarını taşıyor olması gerekir. Aksi takdirde banka yine borç para vermeyecektir.
  2. Aylık gelirinizi aldığınız maaş hesabına taahhüt vererek kredi alabilme imkanıdır. Bankalar buna olanak vermese de maaş hesabınızın şubesi sizlere belli tutarlara kadar kredi tahsisi yapabilir.
  3. Yasaklıyken kredi alabilmenin bir yolu da ipotekli kredilerdir. İpotek için taşınır veya taşınmaz bir mal varlığının olması ve bu varlığın karşılığında kredi alabilmektir. Bu alım için yine ayrıca bankanın onay vermesi de önemli hususlardan birisi. Aksi takdirde alamazsınız.

Dijital medya üzerinde yapılan araştırmalarda onlarca karşınıza yasal takibe düşenlere kredi veren bankalar başlıklı yazı, haber tarzı yayınlar bulabilirsiniz. Ancak bunun gerçek bir husus olup olmadığını bilmeniz mümkün değil. Bu aşamada her ne kadar yasaklı konumunda olsanız da kredi alımı ve diğer hususlar için muhataplarınız bankalar olmuş oluyor.

Yasaklı konumundayken paraya ihtiyaç duymanız halinde bankaların sizlere kredi başvurusu için red cevabı vermesi de sizleri aslında etkilememeli. Bu anlamda kredi başvurusunda bulunmaktan da vazgeçmemek gerekiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER