Ne Kadar Haberleri

Ziraat Bankasına Borcu Olan Çiftçilerin Kredi Borçları Yapılandırılacak

Ziraat Bankasına Borcu Olan Çiftçilerin Kredi Borçları Yapılandırılacak
Bu haber 10 Şubat 2022 - 20:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ziraat Bankası tarımsal kredi alan müşterilerinin kredi borçlarında yapılandırma ve faizsiz kapatma olanağı vereceğini açıkladı. Kredi borçları 60 ay taksitle ödenebilecek.

Çiftçilerin Ziraat Bankasına ödeyemediği kredi borçları için yapılandırma imkanı verilmesi takipteki tarım kredilerini kapsıyor. Bu anlamda tarımla uğraşan çiftçilerin takipte olan kredilerini yapılandırabilmesi için uygulama süresi 31 Mart 2022 tarihinde doluyor.

Tarımsal Kredi Borcu Olanlar Kredi Borçlarını Kapatabilecek

Ziraat Bankası kredi borcu olan ve takibe düşen çiftçilerin borçları için mevcut borçların yapılandırılması ile ödenmesinde kolaylıklar sunacak. Bununla ilgili olarak Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk bir açıklama yaptı. Türk yaptığı açıklamada 30 Kasım 2021 tarihine kadar borcu olan tarımsal kredili müşterilerin takipte olan borçlarını kapatmaları halinde takibin başladığı tarihten sonra oluşan temerrüt ile başka masraf ve faizlerin talep edilmeyeceği oldu.

Kredi Borçları 60 Ay Taksitlendirilecek

Tarımsal kredi borcunu bir defada ödeyip kapatamayacak çiftçiler için farklı kolaylıklar da söz konusu. Bunun için tek seferde ödeyemeyenler için 60 aya kadar borçların taksitlendirilmesi ile yeni yapılandırmalar yapılması mümkün. Bunun için Ziraat Bankası uygun faiz şartlarında kredileri tekrar yapılandırma ve yeni ödeme planı ile çiftçinin nefes almasına büyük katkısı olacak.

Tarımsal Kredi Ne Anlama Geliyor?

Çiftçilerin tarımsal üretimde kullandıkları elektrik, su, hasat zamanlarında meydana gelecek olan giderlerinin karşılanması için bankalardan aldıkları ve tarımsal faaliyetler için kullandıkları kredilerdir. Bu anlamda çiftçiye en çok desteği veren Kamu Bankası Ziraat bu anlamda da tarımsal üretim faaliyetleri için desteğini sürdürüyor.

Ziraat Bankasının tarımsal krediler ile ilgili borçlarda yapılandırma ve taksitlendirme işlemi 30 Kasım 2021 tarihinde kredi borçlarından kaynaklanan hesaplar için yapılabiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER