Ne Kadar Haberleri

2023 Araç Muayene Ücreti Belli Oldu

2023 Araç Muayene Ücreti Belli Oldu
Bu haber 02 Ocak 2023 - 6:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Araçların trafiğe çıkması ve kullanımı açısından belli süreler içerisinde muayeneden geçmesi gerekiyor. Periyodik olarak yapılması gereken muayeneler Tüvtürk istasyonlarında yapılırken güncel olarak 2023 yılında ödenmesi gereken araç muayene ücretleri belli oldu.

2023 Araç Muayene Ücreti Ne Kadar Oldu?

Tüvtürk istasyonlarında belli süreler içerisinde yapılması gereken araç muayeneleri yapılmaya devam ediliyor. Yeni yıl ile birlikte araç muayenesi için yapacağımız ödemelerde araçların kategorisine göre değişiklik gösteriyor. Muayenelerde alınacak ücretler yıllık enflasyon rakamlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığının almış olduğu yeniden değerleme oranları üzerinden hesaplanıyor. Bu anlamda hesaplamaya alınan oran önceki yıl yüzde 36,20 olarak belirlenmişti. Yeni güncelleme oranı ise yüzde 122 oldu. Böylelikle 2023 araç muayene ücretleri;

  • Otomobil ve kamyonet için 1.130,44 TL
  • Kamyon, Otobüsler için 1.528,10 TL
  • Traktör ve motorlar için 575,84  olarak belirlendi.

2022 Araç Muayene Ücreti

2022 yılında yaptıracağınız araç muayenelerinde ödeyeceğiniz ücretler KDV dahil olarak şu fiyatlarda şekillendi.

  • Römorklu Römorksuz traktörler, motosiklet ve motorlu bisikletler 258,42 tL
  • Otomobil, minibüs, arazi taşıtı 507,40 TL
  • Otobüs kamyon ve çekici ile tankerler 685,58 TL

İlk araç muayenesi sonrasında aracınız muayeneden geçmezse burada size bir aylık süre verilmektedir. Bu süre içerisinde aracınızın arızasını gidererek tekrar muayeneye girmeniz halinde ücret ödemesi yapmıyorsunuz. Ancak bir ayı geçirir veya süresi içinde geldiğinizde aracınızda oluşan arızanın giderilmediği anlaşıldığında doğal olarak bir sonraki muayene için ücret ödemesi yapmak zorundasınız.

araç muayene ücreti 2022

Araç Muayenesinde Kredi Kartıyla Ödeme

Araç muayeneleri için ödeyeceğiniz tutarlara son yıllarda artık kredi kartı ile ödeme söz konusu oluyor. Ancak bu aşamada güncel fiyatların üzerine kart için komisyon ödemesi de yapacağınız için burada cebinizden daha fazla para çıkmış oluyor. Hizmet bedeli altında kesilen para için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulması sonrasında açılan davaların olduğu biliniyor. Ancak sonuçlanan hukuki bir karar yok. Bu nedenle nakit para dışında ödeyeceğiniz kartlı ödemelerde daha fazla ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Muayene Tekrarında Ücret Ödemesi

Muayene tekrarı yapılmasına karar verilmesine rağmen bir aylık süre içinde bu araçların tekrar muayeneye gelmemesi durumunda kişiler mecburen tekrar ücret ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle süreyi de geçirmeden aracınızı muayene götürmeniz önemli.

2022 yılında trafiğe çıkardığınız her araç için araç muayene ücreti belli oldu. Bu rakamlar geçtiğimiz yıl otomobil için 375,88 TL idi. Bu yıl 507,40 tL oldu. Bu anlamda geçtiğimiz yıla göre 131,52 TL çok daha fazla ödeyeceğiz. Nekadarhaber.com

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER