Ne Kadar Haberleri

2023 Aydın Didim Apollon Tapınağına Öğretmen, Öğrenci Giriş Ücreti Ne Kadar?

2023 Aydın Didim Apollon Tapınağına Öğretmen, Öğrenci Giriş Ücreti Ne Kadar?
Bu haber 02 Ocak 2023 - 6:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünya’da büyüklük açısından üçüncü sırada kendisine yer bulan Didim Apollon Tapınağı mimari bir şahaser olarak günümüze gelmiş. Kültür Bakanlığınca korunması ve bakımlarının sürekli yapıldığı tapınağa giriş için ücret ödemek zorundayız. Bu aşamada ziyaret etmek isteyen kişiler Apollon Tapınağı giriş ücreti ne kadar sorusunu soruyor.

Apollon Tapınağına Giriş Ücreti.

Apollon Tapınağı ziyaretini gerçekleştirecek kişiler doğal olarak Apollan Tapınağı giriş ücreti ödemek zorunda. Güncel olarak ödenecek tutar 50 TL. Burada öğretmen ve 18 yaş altı öğrenciler ücretsiz olarak giriş sağlayabiliyor. Ancak Türkiye’de bir çok mekanı ücretsiz gezebilmek için önemli bir koşul olan Müze Kart burada da geçerli. Kart alımı ile güncel ücret olan 50 TL ödemek yerine 60 TL ödeyerek bir çok tarihi mecrayı gezme imkanına kavuşabilirsiniz.  65 Yaş üstü kişilere Kültür Bakanlığı ayrıcalık tanıyor. Bu anlamda ücretsiz girebilecek kişiler arasında büyüklerimizde olabilir.

Mimari Şahaser Apollon

19 ncu yüzyıl başlarında yapılan kazılar ile gün ışığına kavuşan Didim Apollon Tapınağı Milattan Önce 4. Yüzyıla kadar inşası dayanıyor. Aradan geçen zamanda bir çok tahripler görmesine karşın günümüzde sapa sağlam ayakta kalan sütunları mimari açıdan şahaserleri barındırıyor. Medusa bir çok tarihi mekana ev edinmiş kendisine. Bunlardan birisi de Apollon. Yunan Mitolojisinde korkunç yüzlü üç kız kardeşten biri olan Medusa tapınağın koruyucusu olduğundan söz ediliyor.

Apollon Tapınağı Giriş Ücreti 50 TL

Tapınağa girişte sizleri yılan saçlı, korkunç yüze sahip ve geçmişte kendisine bakanları taşa çevirdiği inanılan Medusa karşılıyor. Bu düşüncedeki Yunanlılar kendilerini ve eşyaları ile korumak istedikleri yapılara Medusa’yı ve kız kardeşlerini incelemişlerdir.

Apollon Tapınağı Adresi ve Ziyaret Saatleri

Müze Yaz ve Kış mevsim gözetmeksizin her gün açık. Sabah 08:30 da açılan müze akşam 19:00’a kadar açık kalıyor. Yoran Küme Evleri Hisar Mahallesi, Apollon tapınağındaki adresin ziyaretinde müzenin iletişim telefon numarası 256 875 52 06. Fakat Coronavirüs tedbirleri açısından açılış ve kapanışlar Valiliklerce değiştirilebiliyor.

Apollon’a Nasıl Gidilir?

Şehir içinde kalması nedeniyle ulaşım problemi yaşamayacağınız Apollon Tapınağı için Yenihisar Köyü tabelalarının takibi ile ulaşabiliyorsunuz. Altınkum Plajına giderken yol üzerinde kalan mekanda ayinlerde yapılmaya devam ediliyor. Mimari olarak şahaser olarak adlandırılan tapınakta iki sıra 124 sütun bulunuyor. Bu sütunların büyük çoğunluğu ayakta kalmış ve kendisini sergilemeye devam ediyor.

Aydın’ın dolayısıyla Türkiye’nin marka değerleri arasında bulunan Apollon Tapınağı her yıl yerli yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER