Ne Kadar Haberleri

2022 Vergi, Bölge İdare ve Danıştay’da Açılan Davalarda Ödenecek Harçlar

2022 Vergi, Bölge İdare ve Danıştay’da Açılan Davalarda Ödenecek Harçlar
Bu haber 04 Ocak 2022 - 8:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2022 yeni fiyat güncellemeleri ile ilk etapta kendisini hissettiriyor. Bu anlamda Vergi Yargısı Harçları da yeni oranlar üzerinden alınmaya başlandı. Bundan böyle açacağınız davalar için ödeyeceğimiz tutarlar değişiklik gösterdi.

Mahkemeye Başvuruda Ne Kadar Harç Ödeyeceğiz?

Yıl başından itibaren geçerli olmak üzere 21 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan 31696 sayılı Resmi Gazete’de belirtildiği üzere mahkemeye yapılacak başvurularda da harç ödemeleri değişti. Bu anlamda duruma göre değişen tutarları ödeyeceğiz. 2022 yılında Vergi, Resim, Harç ile mali yükümlülükler ve bunlara bağlı olarak oluşan zam ve cezalara ilişkin uyuşmazlıklardan dolayı Vergi Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Danıştay’da açacağımız davalar için ödeyeceğimiz harçlar şu şekilde.

  • Bölge İdare Mahkemelerine Başvurma 80,70 TL
  • Vergi Mahkemelerine Başvurma 80,70 TL
  • Danıştay’a başvurma 168,30 TL
  • Danıştay’a temyiz başvurularında 351,60 TL
  • İstinaf Yolu Başvurularında 233,90 TL
  • Okunmalı : pasaport Harçları Ne Kadar Oldu?

Ödemeler yapacağız.

Nispi Harçlar

  • Vergi ve Bölge İdare Mahkemesi kararlarında 80,70 TL den az olmamak üzere binde 4,55 oranında.
  • Danıştay kararlarında 168,30 TL den az olmamak üzere binde 9,10 oranında.

Mahkemelerde karar altına alınan uyuşmazlıklarda söz konusu vergi, harç, resim ile mali yükümlülükler ile bunların cezaları üzerinden nispi harç ödemesi yapılıyor. Buradaki ödemeler söz konusu mahkemeye başvurulan harç tutarlarının altında olmamak kaydıyla gerçekleştiriliyor.

Maktu Harçlar

  • Vergi Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi kararlarında 80,70 TL
  • Danıştay Kararlarında 168,30 TL
  • Bölge İdare Mahkemesi Danıştay yürütme Durdurma Kararlarında 168,30 TL
  • Okunmalı : Yeni TC Kimlik Kartı Ödemeleri

Suret Harçları

Uyuşmazlıkta bulunan tarafların isteği üzerine karar suretleri için fotokopiler dahil olmak üzere her bir suret için 2,80 TL ödeme yapılacak.

2022 yılı itibariyle yeniden değerleme oranı üzerinden vergi, harç ve resim ödemelerinde yeni harç tutarları belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 olarak tespit edilmişti.  Bu anlamda 89 seri numaralı Harçlar Kanunu Genel Tebliği 21 Aralık tarihinde yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ilgili tebliğ’de yıl içerisinde alınacak tüm harç vergi ve diğer ödemeler yer verilmiş oldu.

Her yıl yeniden değerleme ile belirlenen harçlar içerisinde mahkemelere açılacak davalar için ödenecek vergi ve diğer ödemelerde bulunuyor. Bu ödemelerin yapılası halinde mahkemeler açılabiliyor. Ödeme yapılmadan mahkeme açılması söz konusu değil. Bu aşamada yeni yıl ile birlikte ödeyeceğimiz harç tutarları da belli olmuş oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER