Ne Kadar Haberleri

2022 Yeni Kimlik TC Kartı Ücreti Ne Kadar Oldu?

2022 Yeni Kimlik TC Kartı Ücreti Ne Kadar Oldu?
Bu haber 18 Ocak 2022 - 18:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2022 yılı ile birlikte Muhasebat Genel Müdürlüğünce belirlenen değerli kağıtlara ait yeni ücretler 21 Aralık tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edildi. Burada değerli kağıtlar tablosu içerisinde kendisine yer bulan yeni kimlik diğer adıyla yeni nüfus cüzdanlarının da fiyatları güncellendi.

Yeni Kimlik TC Kimlik Kartı Ücreti Ne Kadar Oldu?

Türkiye’de kullanılan Nüfus Cüzdanları yerini çipli Yeni Kimliklere bırakmıştı. Bu anlamda henüz almayan kesimin olduğu kadar almış olmasına rağmen kaybeden ve tekrar almak isteyen kişilerde mevcut. Bu sebeple yeni kimliğini almak isteyen ve değiştirmek isteyen kişiler için Hazine ve Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen oranlarda yeniden değerleme oranı belirleniyor. Kimlik ücreti ne kadar sorusunun cevabını arayanla belirlenen bu oran ile de değerli kağıtların fiyatlarında artışa gidiliyor. Bunlardan birisi de yeni kimlikler oldu. 2022 yılına girmemiz ile birlikte kimlikler için ödeyeceğimiz tutarlar şu şekilde güncellendi.

yeni kimlik

  • Yeni Kimlik ücreti Değişim ücreti 37.50 TL
  • Yeni doğumlarda ücretsiz
  • Kanuni bildirim süresini aşmış yeni doğumlarda 37.50 TL
  • Kayıp olan yeni kimlik alımında 75 TL

Geçtiğimiz yıl yeni kimlik için yatırılan ücret 30 TL iken kayıp halinde yenilenmesi istenilen TC kimlik kartı için ise 60 TL ödeme yapılıyordu. Bu tutarlar Ocak 1 tarihinden itibaren yeni rakamlar üzerinden ödenecek.

Yeni Kimlik Ücretini Ödemenin 6 Farklı Yolu

Kamu Ödemeleri için Yeni kimlik ücreti ödemenin altı farklı yolu bulunuyor. Nüfus Müdürlüklerinde eskiden nakit olarak ödenen bu masraf kalemi artık nakit para olarak tahsil edilmiyor. Ödeme yapıldıktan sonra NVİ sisteminde otomatik olarak ödendiği görülüyor. Bu ödeme işlemi için ise önemli olan TC kimlik numaraları oluyor. Ödeyebileceğiniz yollar ise şu şekilde,

yeni kimlik tc kartı

  • Maliyeye bağlı Vergi Dairesi Müdürlüklerinden
  • İnteraktif Vergi Dairesinden (https://ivd.gib.gov.tr) internetten Kredi Kartıyla
  • PTT Şubelerinden
  • Banka Şubelerinden
  • Mobil ve İnternet Bankacılığından
  • ATM’lerden

Ödeme esnasında önemli olan husus TC kimlik numarasıdır. Kredi kartınız bulunuyorsa tüm bankalarla anlaşması olan Vergi Dairesinin dijital ortamı interaktif vergi dairesinde giriş yaparak ilgili bölümleri doldurmanız halinde online olarak ödeme yapabiliyorsunuz. Burada kart sahibi dışında istediğiniz kişinin kimlik ücretini de ödemeniz mümkün.

Nüfus Müdürlüklerinde randevu alarak yapılan yeni kimlik başvurusu öncesi ilgili yollar ile yeni alacağınız TC kimlik kartınızın ücretini ödemeniz gerekiyor. Devletin aldığı bir çok harç söz konusu. Ehliyet ve kimlik ile pasaport harçları bu anlamda ilk sırada geliyor. Ödeme yolları da kişinin kendi kolaylığına kalmış.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER