Ne Kadar Haberleri

2023 Arnavutluk Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro Dolar, TL

2023 Arnavutluk Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Kaç Euro Dolar, TL
Bu haber 06 Ocak 2023 - 2:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2023 yılına girmeye az kala Arnavutluk Asgari Ücret Tutarı belli oldu. Arnavutluk Hükümeti bu yıl yapılan maaş zamları ile çalışan işçilerin merakla beklediği ücret tutarlarını açıkladı. 2023 yılında Arnavutluk Asgari Maaşı Ne Kadar? Arnavutluk ta çalışılır mı? Gibi soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

Arnavutluk Asgari Ücret Tutarı Belli Oldu

Türkiye’de yapılan % 50 gibi yüksek bir Asgari ücret tutarı sonrası bir çok ülke yeni ücretlerde açıklamalar yaptı. Bu anlamda merak edilen ülkelerden birisi de Arnavutluk Asgari Ücret miktarı oldu. Arnavutluk’un para birimi Leki. Bu anlamda geçtiğimiz yıl 24 Bin Arnavutluk Leki olarak ödenen ücretler bu yıl artırılarak 29 bin 601 Arnavutluk Leki Asgari ücreti maaşlar üzerinden ödenecek. Bu rakamın Euro karşılığı ise  güncel 245 döviz kuru.  Yani yaklaşık olarak 3 bin 850 Lira seviyelerinde yapıyor.

Gelişmiş Ülkeler Arasında Yer Alıyor

arnavutluk asgari ücret

Yaşamı kolaylaştıran ekonomik faktörler gelişmiş ülkelerde kendisini daha çok gösteriyor. Bu aşamada çalışmak ve iş faaliyetlerinde bulunmak için Arnavutluk ülkesini düşünenler bu ülkenin kaynaklarını, zengin olup olmadığını, piyasa şartlarını merak ediyor. Burada yaşamadan elbette gelir ve gider durumlarının anlaşılamayacağını biliyoruz. Ancak Arnavutluk bir Avrupa ülkesi ve üstü orta gelirli bir ülke olarak kendisine dünyada yer bulmuş durumda.

Arnavutluk Gıda Market Fiyatları

Ekonomik açıdan büyümek ve gelişmek adına NATO başta olmak üzere Dünya Ticaret Örgütü gibi bir çok teşkilatın üyesi olan Arnavutluk geliştirdiği yeni ekonomi politikası ile de kendisine hızlı büyüyen ülkeler arasında yer edindirdi. Burada yaşayan insanların yaşam kalitesi de yüksek. Yarım kilo beyaz ekmek 68 LEki ile satılıyor. Bu rakam 0,63 Dolar ederken Euro olarak 0,56 ödeniyor. Türk Lirasına çevirirseniz güncel Arnavutluk Leki 0,13 TL ye satılıyor. Bu da 500 gram ekmeğin ücretinin 8,84 Lira seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Bu rakam ise bize göre pahalıya geliyor.

Türkiye’den Vizesiz Gidiliyor

Turistik açıdan politik bir yer edinen Arnavutluk’a Türkiye’den de önemli ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu sebeple turizmde kendisini geliştirmiş durumda. Vizesiz olarak gidildiği için tercih edilen bölgelerden birisi. Ucuz yaşam şartları nedeniyle tercih ediliyor.

Yaşamını idame ettirmek için burada yaşamak isteyenler haftada sekiz saat üzerinden çalışıyor olsa da bu süre artabiliyor. Bu anlamda Arnavutluk Asgari Ücret tutarı üzerinden kazanç sağlanacağından para biriktirmek için gitmek tartışılabilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER