Ne Kadar Haberleri

2023 Gardiyan İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar Oldu?

2023 Gardiyan İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar Oldu?
Bu haber 03 Ocak 2023 - 13:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gönlünde başka bir meslek olmasına karşın hayat koşulları nedeniyle gardiyan olan kişilerin merak ettiği hususlardan birisi de aylık gelirleridir. Bu anlamda gardiyan maaşları ne kadar sorusu da aranılan cevaplar arasında bulunuyor.

2023 İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar Oldu?

Yeni yıl ile birlikte enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sözleşme gereği ve enflasyon rakamlarına istinaden artışlar yüzde 16 seviyelerinde olmuştu. Ancak hükümet kanadından yapılan açıklama neticesinde 2023 İnfaz Koruma memuru maaşları ve diğer memurların artışlarında % 30 oranı ile hesaplamalar yapılacak. Bu anlamda 2023 Gardiyan maaşı Lise mezunu 9. derecede, bekar bir çalışan için 13 bin 174 TL oldu.

2023 İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar?

2023 İnfaz Koruma Memuru Maaşı Ne Kadar?

2022 Ocak Ay’ı Maaşı Ne Kadar Oldu?

2022 yılı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yeni zam oranları da belli oldu. Ancak sendikaların bastırdığı ve ek zam yada seyyanen zam gibi hususlarda söz konusu olabilir. Bunun için akşam saatlerinde bir açıklama yapılması bekleniyor. Güncel yüzde 5 zam oranı ve enflasyon rakamının yüzde 22 çıkmasının ardından yüzde 2,5 ek devlet katkısı ile birlikte toplam yüzde 30,95 oranıyla hesaplama şu şekilde; Yükseköğrenim gören, bekar, çocuğu olmayan ve sendikası bulunmayan bir gardiyan’ın 2022 Ocak ay’ından itibaren alacağı maaş 7 bin 645 lira olarak hesaplandı. Aile yardımı ve diğer hususlar ile bu rakamda artış göstermiş olacak.

Ocak 2022 Gardiyan Maaşı Ne Kadar?

İnfaz koruma memuru ön lisans veya lisans mezunu, 1 yıllık kıdemi olan, bekar, çocuğu olmayan, sendikaya kayıtlı olmayan, Ankara merkez ilçede görev yapan, AGİ çıkarılmış, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi muafiyetleri çıkarıldıktan sonra toplam 7 bin 645 TL Gardiyan Maaşı oluşuyor.

Gardiyan Maaşı Ne Kadar?

Gardiyanlar 657 Sayılı DMK’ya göre çalışır ve bu kanuna göre maaş almaktadırlar. Burada yine derece kademe, yıllık kıdemi, eğitim ile mezuniyeti önem arz eder. 2021 yılı için güncel olarak gardiyanların maaşları 4 bin 800 Lira seviyelerindedir. Burada kıdeme göre artışlar söz konusudur. Bu rakamın üzerine eş yardımı ve çocuk yardımı da eklenir. Bu durumda yaklaşık 5.500 TL seviyelerinde bir maaştan bahsetmek mümkündür. Gardiyanların aylık ortalama gelirlerinin yaklaşık 5000 TL civarlarında olduğunu söylemek doğru olacaktır.

İnfaz Koruma Memuru Maaşlarına Zam Ne Zaman Yapılır?

İnfaz Koruma Memuru olarak çalışanların maaşlarına yılda iki kez zam gelmektedir. Memurlar için toplu sözleşmeler gereği aldıkları zamlar Ocak ve Temmuz aylarında maaşlara yansıtılır. Toplu sözleşmelere istinaden iki yılda bir alınan kararlar gereği altı ayda bir maaşlara yapılan zamlar ile güncellemeler söz konusu oluyor.

gardiyan infaz koruma memuru maaşları

Nasıl Gardiyan Olunur?

Diğer adı İnfaz Koruma Memuru olan Gardiyanlar KPSS sınavı sonrası alınan puanlara göre aşamalı olarak yerleştiriliyor. Türkiye’de bu anlamda en düşük puan ile devlet kuruluşuna yerleşme yollarından birisidir. Bu anlamda istemese de gardiyan olan kişilerin meslek hayatı cezaevlerinde geçer. Burada sınavı kazanmak yetmek üzerine mülakata girersiniz. Mülakattan sonra alacağınız puanlar sizin işe yerleşmenize neden oluyor.

Cezaevi ve Islah Evlerinde Çalışıyorlar

Cezaevi ve ıslah evlerinde bulunan mahkumların yaşamını devam ettirmek için desteği olan gardiyanlar tutuklu olan kişilerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir işleve sahipler. Buradaki tüm işlemlerin yürümesi, temel yaşamların standartlara uygun olarak devam edilmesinden Gardiyanlar sorumludur. Lise ve dengi eğitimi mezun olan kişiler KPSS sınavı sonrası puanına göre  başvuru yapabilir. KPSS’den en az 70 puan alanlar mülakata çağırılır.

gardiyan maaşları

Kamuya bağlı olarak çalışmalarına rağmen çalışma koşulları psikolojik olarak çalışanları etkileyebilir. Çünkü çalıştıkları ortamda telefon taşıma gibi bir nevi yasaklara müdahil olurlar. Cezaevi koşulları psikolojik olarak yıpratabilir. Bu gibi durumlarda başka kurumlara geçiş yapmak isteyenler de mevcuttur.

Gardiyanların Kurum değiştirmesi

Cezaevi ve ıslahevleri Adalet Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterdikleri için devlete bağlı olarak görev yapan gardiyanlar farklı kurumlara da geçiş yapabiliyor. Bu geçişler ise geçmek istedikleri kurumun talebi ve Adalet Bakanlığının onayı ile gerçekleşiyor. Bu aşamada kurum değiştiren gardiyanların maaşları da değişiklik göstermesi mümkün. Ancak 657 ye tabi olarak maaş hesaplaması yapıldığı için aynı unvanda maaşlar sabit olmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER