Ne Kadar Haberleri

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Para Yardımı Başvurusu

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Para Yardımı Başvurusu
Bu haber 27 Ekim 2022 - 21:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com –  Hilvan Kaymakamlığı çatısı altında bulunan Hilvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak vatandaşların para yardımı başvurusu taleplerini kabul etmektedir. Hilvan Kaymakamlığı internetten para yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hilvan SYDV para yardımı başvurusu şartları gibi hususlar merak edilmektedir.

Hilvan Yardım Vakfı İnternetten Yardım Başvurusu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) muhtaç durumda olan ailelerin para ihtiyaçlarını karşılayabildiği adreslerdir. Kişinin muhtaç olmasında en önemli unsur hane gelirindeki kişi başına gelir aylık muhtaçlık sınırı altında kalmasıdır. Bu anlamda kişinin SGK kaydının olmaması ve gelirinin olmaması gerekir.

Muhtaçlık sınırı altında geliri olan kişilerin mal varlıkları ve SGK durumu incelendikten sonra Kaymakamlık Mütevelli Heyeti yardımın yapılmasında karar veren organ olmaktadır. Heyetin başın Kaymakamdır.

Hilvan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Hangi Yardımları Yapıyor

Kaymakamlık Vakıf Para Yardımı Başvurusu

Kaymakamlık Vakıf Para Yardımı Başvurusu

Hilvan Kaymakamlığınca yapılan para yardımları düzenli ve bir defaya mahsusu olarak yapılır. Hilvan Kaymakamlığı para yardım kalemleri şu şekildedir.

  • Doğum yardımı
  • Eşi vefat edenlere kadınlara yapılan yardımlar
  • Öksüz yetim yardımı
  • Asker ailelerine yardım
  • Asker çocuklarına yardım
  • Terör yardımı
  • Afet Acil Yardımı
  • Şehit Yakınlarına yapılan yardımlar
  • Vefat Yardımı
  • Gıda Yardımı
  • Sosyal Konut Projesi

Kimler Para yardımı Alabilir?

Kaymakamlıklar para yardımlarını muhtaç ailelere yapmaktadır. İhtiyacı olan ailelerin belirlenmesinde muhtaçlık sınırı önemli olur. Bu sınırın altında kalanlar ile diğer yardım kalemleri şartlarına uyanlar yardımı alırken kişiye başvurusu hakkında SMS ile bilgi gelmektedir. Başvurular e-devlet ile Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından yapılmaktadır.

Başvurunuz ile ilgili olarak 0 414 681 20 05 numaralı hat ile Kaymakamlıktan bilgi alabilirsiniz.

Not: Sayfamız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Yardımlarda muhatabınız Kaymakamlıklar ve SYDV’ler olmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER