Ne Kadar Haberleri

Alanya Tatilinde Ne Yapılır?

Alanya Tatilinde Ne Yapılır?
Bu haber 17 Ağustos 2022 - 11:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Alanya Antalya şehrinin yaklaşık 138 kilometre doğusunda bulunan sahil şehridir. Muhteşem bir Akdeniz kenti olan yer Antalya’nın en önemli tatil merkezlerinden biridir. Bu sebeple her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Alanya bir dünya markası haline gelmiştir.

Alanya, Akdeniz’in güneyinde küçük bir yarımada üzerinde, kuzeyinde Toros Dağları ile yer almaktadır. Alanya, Türkiye’nin güney kıyısında bir sahil kasabasıdır, muhteşem kumsallara bakan etkileyici bir 13. yüzyıl kalesi ile kayalık bir yarımada üzerinde yer almaktadır. Gezi Rotası Antalya olanların mutlaka gitmesi gerektiği yerlerden biri olarak gösterilmektedir.

Antik çağda Pamphylia ile Kilikya arasındaki hat üzerinde bulunduğu için bazen Pamphylia bazen de Klikya olarak anılmıştır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile Alanya Gezilecek Yerler önemli bir listeye sahiptir.

Alanya’yı bilinen bir tatil beldesi yapan en önemli etkenler tarihi ve doğal güzelliklerin cazibe noktası olmasının yanı sıra eğlenceli gece hayatıyla da popüler olmasıdır. Alanya Türkiye, tüm Antalya’da olduğu gibi doğal güzellikleri ile bir cenneti yansıtmaktadır. Büyük tarihi güzellikleri bölgenin binlerce yıllık tarihine ışık tutuyor. Kısacası Alanya’da ne yapılır diye düşünüyorsanız bu tatil cennetinde yapılacak çok şey ve gezilecek sayısız muhteşem yer olduğundan emin olun.

Alanya Türkiye’de hem yerli hem de yabancı turistler için çok keyifli tatil anıları sunan çok çeşitli fırsatlar bulunmaktadır. Her yaş grubu için tarih, dinlenme ve eşsiz maceraların karışımıyla rüya gibi bir tatil vaat ediyor.

Bir gün Kleopatra plajında ​​güneşlenmenin keyfini çıkarabilir, diğer gün Sapadere kanyonunda macera gezisi yapabilirsiniz.

Alanya

Alanya Gezilecek Yerler

Alanya Türkiye’de nereye gidilir?

 Alanya Türkiye, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, doğal güzellikleri ile bu harika bölgeye adım atan herkesi kolaylıkla büyülemeyi başarıyor. İlçe birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. İşte Alanya’da gezip görebileceğiniz cennet köşelerinden bazıları.

  • Sapadere Kanyonu
  • Kadıini Mağarası
  • Dim Mağarası
  • Damlataş Mağarası
  • Korsanlar Mağarası
  • Fosforlu Mağara
  • Baraj Çayı

 Bunların yanı sıra Alanya Türkiye’de yukarıda belirtilenler dışında görülmeye değer başka mağaralar da bulunmaktadır. Mağaralara ilginiz varsa Alanya sizin için harika bir yer.

Sapadere Kanyonu

 Sapadere Kanyonu, Alanya Türkiye’nin doğusundaki Sapadere Köyü’nde yer almaktadır. Kanyonun girişine yapılan mesire yeri ve Sapadere Çayı çıkış noktasında yer alan kanyon üzerine çelik desteklerle kanyonun girişine yapılan mesire gibi yatırımlarla kanyon görülmeye değer bir turizm alanına dönüştürülmüştür.

Alanya-Gazipaşa karayolundan Demirtaş Kasabası’na giden asfalt yoldan Alanya’ya 40 kilometre, Antalya Havalimanı’na 175 kilometre mesafedeki Sapadere Kanyonu’na kolayca ulaşılır.

Sapadere Kanyonu girişinden yaklaşık 300 metre uzaklıkta görülmeye değer bir şelale bulunmaktadır. Ayrıca bu şelalenin döküldüğü yerde ahşap ve çelik konstrüksiyon malzemeleri kullanılarak yapılmış bir platform bulunmaktadır. Çevreye zararlı değildir ve gerektiğinde çıkarılabilir.

Alanya

Alanya Gezilecek Yerler

Alanya Türkiye’nin Tarihi Güzellikleri

 Alanya, doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekanlara sahip olması açısından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden biridir. İşte Alanya’da gezebileceğiniz tarihi yerlerden bazıları.

  • Alanya Kalesi
  • Ehmedek kavisli kapı
  • Kızıl kule
  • Kale Camii
  • Büyük ören harabeleri
  • Syedra kalıntıları

Yukarıda sayılan tarihi yerler gezip görebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı. Alanya Türkiye’de gezilecek çok sayıda tarihi yer var. Prehistorik dönemlerden beri yerleşim yeri olduğu için arazisi üzerinde çok daha fazla tarihi değeri korumaktadır.

Alanya Türkiye’de Nerede Kalınır? – Alanya’da Kalınacak En İyi Yer

 Alanya dünyaca ünlü bir tatil merkezi olduğu için bu bölgede çok sayıda konaklama yeri bulunmaktadır. Beş yıldızlı otellerden mütevazı pansiyonlara kadar geniş bir konaklama yelpazesi sunan Alanya Türkiye, hayal ettiğiniz gibi bir tatil geçirmenizi sağlayacak doğru yeri bulmakta herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

Mayıs-Eylül hatta Ekim ayları arasında biraz kalabalık bir kasabada tatil yapmayı hedefliyorsanız, konaklama yerinizi önceden seçip yer ayırtmanız önerilir. Aksi takdirde Alanya’da kalacak yer bulmak çok zor hatta imkansız olacaktır. Alanya Türkiye’de kalınacak en iyi yer için bir başka en iyi öneri, gezilecek yerlere yakın oteller arasından seçim yapmaktır.

Alanya’yı Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman Ne Zaman?

 Alanya Türkiye, uzun yazları ve ılıman kışları ile harika bir Akdeniz iklimine sahip olan Türk Rivierası’nın merkezinde yer almaktadır. Haziran ve Temmuz aylarında günün 14 saati güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Her yıl 310 gün muhteşem güneş sunar.

Alanya’yı ziyaret etmek için en iyi zaman, Temmuz ve Ağustos ayları oldukça sıcak olabileceğinden, sıcaklıkların 31 ° C civarında beklendiği Haziran veya Eylül ile Aralık ayları arasıdır.

Alanya Türkiye’ye seyahat etmek ve tüm şehri dolaşmak istiyorsanız, bahar ziyaretiniz için harika bir zaman olabilir. İlkbaharda şehrin ortalama sıcaklığı 20°C civarında, geceleri ise 9°C’nin altındadır. Denizde yüzmenin keyfini çıkarmak pek mümkün olmayabilir ama yine de her zaman yumuşak ve ılık güneş vardır.

Alanya’da Ne Yenir? – Alanya Türkiye’nin En İyi Yemek ve Restoran Seçenekleri

 Dünyaca ünlü bir tatil beldesinden beklendiği gibi Alanya’da yeme içme seçenekleri oldukça geniştir. Bölgenin kalbinde ve çevresinde çok çeşitli restoranlar bulunmaktadır. Bu harika restoranlar hem osmanlı hem de dünyanın farklı mutfaklarından yemekler sunuyor. Ancak Alanya Türkiye’nin yerel lezzetlerine öncelik verilmesi tavsiye edilir. Yörenin mutfağı çok zengin ve her yemek birbirinden lezzetli. İşte Alanya’da deneyebileceğiniz yöresel tatlardan bazıları.

  • Şiş köfte – Köfte
  • Dövme Aşı
  • Zeytinyağlı taze bakla – Zeytinyağlı Taze Bakla
  • Bumbar – Chitterlings
  • Şibit Tatlısı
  • Öksüz helvası – Yetim helvası

Bunlar Alanya Türkiye’nin yerel lezzetlerinden sadece birkaçı. Ayrıca Alanya mutfağında balığın önemli bir yeri vardır. Balık yemeyi seviyorsanız Alanya tatiliniz boyunca her çeşit balığı tatmanın keyfini yaşayacaksınız çünkü bölgedeki restoranlar muhteşem balık alternatifleri sunuyor.

Alanya Türkiye’nin En İyi Plajları

 Alanya Türkiye’nin en önemli bölümlerinden biri muhteşem plajlarıdır. Bölgede 20’den fazla Perfect plajı bulunmaktadır. Bu plajlarla ilgili tüm detaylara yazımızda yer vermek elbette mümkün değil ama işte en popüler Alanya plajları:

  • Kargıcak plajı
  • Damlataş plajı
  • Günbatımı Sahili
  • Doğu Kleopatra plajı
  • Batı Kleopatra plajı
  • Keykubat Plajı
  • İncekum halk plajı

 Alanya’daki bu plajların çoğu mavi bayraklı olduğundan temizliği, hijyeni ve güzelliği tescillenmiştir. Alanya Türkiye tatiliniz boyunca bu plajlarda çok güzel anlar yaşayacağınız bilinmektedir.

Alanya Türkiye’de Gece Hayatı

 Elbette tatil, dinlenmek kadar eğlenmek de demektir. Alanya Türkiye’nin gece hayatı son derece renklidir ve her tarza ve her yaş grubuna hitap eden birçok eğlence mekanı ve gece kulüpleri ile bölge haklı bir üne sahiptir. Alanya’da gidebileceğiniz eğlence mekanlarından ve gece kulüplerinden bazıları;

  • Las Vegas Kafe & Bar
  • Havan Kulübü
  • Siyah at
  • İstanbul Kulübü
  • Robin Hood
  • Murphi’nin Barı

Eğlence yerleri ve gece kulüpleri bunlarla da sınırlı değil elbette bölgede sizi bekleyen daha birçok mekan var. Alanya’nın gece hayatının tadını çıkarmak için tek yapmanız gereken en iyi yeri seçip kendinizi bir okyanus kadar özgür bırakmak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER