Ne Kadar Haberleri

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara’da Gezilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 18:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ankara Kalesi

Nekadarhaber.com – Başkentin en önemli sembolü olarak bilinen Ankara kalesi, kentin ortasında ziyaretçilerine muhteşem bir Ankara manzarası sunmaktadır. Yerleşim ve savunma amacıyla kullanılan sur ile çevrili alanda sizleri geçmişe götürecek tarih kokusu beklemekte. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu kalenin içerisinde gizli geçitler mevcut.  Savunma amacıyla kullanılması sebebiyle kale içerisinde gezerken top, silah ve cephanelerle karşılaşacaksınız.

Atatürk Evi Müzesi

Ankara Kalesinin başkentin sembolü olduğunu daha önce söylemiştir. Bu müze kalenin içindedir. Atatürk’ün 1921 yılında kurulmasını sağladığı bu müze kalenin en yüksek burcunda kurulmuş ve 1948 yılına kadar cumhuriyet tarihinin ilk müzesi olarak hizmetini tamamlamıştır. Ankara

Devlet Mezarlığı Müzesi

Cumhuriyetin kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşlarının defnedilmesi amacıyla kanunla kurulmuş ve törenle açılmış bu müzede 2006 tarihinden sonra değişiklikle birlikte TBMM başkanları ve Başbakanlarında devlet mezarlığına defnedilmesi kararlaştırılmıştır.

Etnoğrafya  Müzesi

Bu müzede Türk-İslam Dönemine ait eserler sergilenmektedir. İçeride giyim, işleme, takı, kına gecesi, hamam kültürü konulu sergiler bulunmaktadır. Müze içerisinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çoğu sayıda tarihi eser yer almaktadır.

Kocatepe Cami

Kocatepe Camii yüksek bir platform üzerine inşa edilmiş, alt kısmında konferans salonu, gasilhane, kütüphane, otopark, büyük bir ticaret merkezi ve idarî bölümler yer almaktadır.

Kurtuluş Savaşı Müzesi

1915 yılında TBMM inşasına başlanan binanın 2 katlı yapılması tasarlanmış ve dikkat çekici özellik olarak duvarlarında andezit Ankara taşı kullanılmıştır.  Sonrasında farklı alanlarda kullanılmış, devredilmiş ve dönüştürülmeye başlanmış bu bina 1957 yılında müzeye dönüştürülmüştür. 1961 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak ziyarete açılmıştır.

Eymir Gölü

Başken içerisinde ODTÜ ye ait olan göl kendine ait eşsiz manzarası ve doğasıyla ziyaretçileriyle buluşuyor.  Kıyıları yoğun balık, etrafında tarımsal arazisiyle ve sulak çayırlarıyla gölde 160dan fazla kuş türünü içinde barındırmaktadır. Bu kuş türleri sakarmeke, yeşilbaş ördek, elmabaş, patka ve bahridir.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ziyaretçi sayısının yoğun olduğu başkent müzelerinden bu müze,  81 yıllık tarihi boyunca dönemin sanatçı, yazar ve gazetecilerini ağırlamıştır. Ulucanlarda edebiyat dönemimizin değerlerinin hiç eksik olmadığını tarihi deştiğimizde görüyoruz. Bunlar Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmed Arif bunlardan sadece birkaçı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER