Ne Kadar Haberleri

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler
Bu haber 23 Ağustos 2022 - 18:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Hiç şüphesiz Antalya Dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Nitekim bu yüzden her yıl yaklaşık 10 milyon kişi Antalya’nın güzel yerlerinde tatil yapmayı tercih etmektedir. Bu anlamda kısa ve öz olarak Antalya’da gezilecek yerler listesini sizler için hazırladık.

Düden Şelalesi

Diğer adı İskender Şelalesi olan adını Pamfilya’yı fetheden Büyük İskender’den almıştır. Ziyaret boyunca şelalenin muhteşem manzarası eşliğinde; sakinleştiren, serinleten sesine kapılmaya, doğanın içerisinde huzur bulma ya hazır olun.

Masal Parkı

Hepimizin içindeki çocuğu dışarıya çıkarmak için eşsiz bir yer. Antalya Kepez’de bulunan bu park masal kahramanlarıyla dolu.  Maketlerin can alıcı renkleri ve güzelliğiyle masallar diyarına girmeye hazırsanız görmeden gitmemeniz gereken bir yer.

Damlataş Mağarası

Alanya ilçesinde denize kıyısı olan bu mağara şehir merkezine yakındır. İsmini sarkıtlardan damlamaya devam eden kireçli su damlalarından almıştır. Bu mağara Türkiye’de turizme açılan ilk mağaradır. Mağara turizmine ilgisi olan gezicilerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Aspendos Antik Kent

Antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.  Serik ilçesinde yer alan kentin diğer adı Belkıs’tır.  Sizleri geçmişe götürecek bu açık hava tiyatrosunun eşsiz gözdeliğine zaman kaybetmeden varın.

Side Antik Kenti

Tatilcilerin en çok tercih ettiği beldelerden biri olan Manavgat ilçesindeki bu antik kent bir liman kenti olarak yarımada üzerine kurulmuştur.  Tarihi tiyatrosu, Apollon Tapınağı ve antik kent içerisindeki Antalya, Side Müzesiyle sizleri ziyarete bekliyor.  Akşam manzarasının ayrı bir büyüleyiciliği ile anılarınıza yenilerini ekleyin.

Olympos

Bünyesinde portakal, nar ve armut ağaçlarının kokusunu içinize çekmeye hazır mısınız? Yerli –yabancı turistlerin görmeden gitmediği bungalov evlerde ya da kamp şeklinde konakladığı yer.  Yaşamış uygarlıkların ilk yerleşim kalıntılarını görmeye hazırsanız mutlaka ziyaret edin.

Kaleiçi Sokakları

Tarihin içerisinde gezmeyi seven tüm tatilcilerin sokaklarında gezmeden sonlandırmadığı bir Antalya gezisi.  Bu tarihi sokaklarda gezerken çok eğleneceğinize ve çok güzel fotoğraflar biriktireceğinize emin olun.

Dim Mağarası

Ziyarete açılan ikinci büyük mağara olarak bilinen bu mağarada bilmediğiniz bir zamanda yolculuğa hazır mısınız? Yapısıyla sizleri büyüleyecek sarkıt ve dikitlerden oluşan mağarayı merdivenlerle inip çıkacaksınız. Bu macera görülmeye değer eşsiz yapısıyla sizi derinden etkileyecek. Yamaçtan yapacağınız bir yürüyüşü sonrasında Dim çayı vadisine giderek Dim çayının buz gibi suyuna girebilir,  demli çayınızla Alanya Kalesi manzarası eşliğinde turunuzu sonlandırabilirsiniz.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER