Ne Kadar Haberleri

Düzce Gezilebilecek Yerler

Düzce Gezilebilecek Yerler
Bu haber 25 Ağustos 2022 - 19:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Düzce 1999 yılında il statüsüne yükselerek değer kazanmış bir şehrimizdir. Ülkemizin Batı Karadeniz’de bulunan küçük ve yemyeşil bir kent olup, Karadeniz kıyılarına hakim paralel dağlara sahiptir.

 

1999 yılında yaşanan olumsuzlukların başında yıkıcı deprem gelmektedir. Şehir ekonomik açıdan oldukça büyük ve yaralayıcı bir darbe almıştır. Bugünlere geldiğimizde ise Düzce’nin tarım ve hayvancılık, sanayi faaliyetleri ve ormancılık halkın temel geçim kaynağı olarak sayılmaktadır.

 

Düzce konum olarak iki metropol kent arasında bulunması sebebi ile ekonomik olarak hep dinamik kalma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Batı karadeniz bölgesinde tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmış tek antik kent olarak kayıtlara geçmektedir. Bu durum Düzce’yi tarihi olarak da oldukça ayrıcalıklı bir duruma getirmiştir.

 

Düzce merkezine 21 kilometre uzaklıkta bulunan, şehrin kuzeybatısına doğru yerini almış Cumayeri bölgesi, sal yarışları ile nam salmakta olup, uğrak ziyaret merkezi haline gelmiştir. Cumayeri parkuruyla ünlü olmasıyla bilinir. Orta derecede zorluğa sahiptir ve uzunluğu yaklaşık 13 kilometreyi bulmaktadır. Doğa ve adrenalin sevenler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.

 

Kaynaşlı ilçesinde ise 150 dönümlük bir arazi mevcuttur. Burada motocross adını verdiğimiz, Atv, Enduro, dağ bisikleti ve Off-road yarışları düzenlenmektedir. Kaynaşlı’nın yanı sıra Darıyeri Yörükler Yaylası ve Kocayayla ‘da da off-road yarışlarına rastlamak mümkündür. Burada hız ve gösteri amacıyla düzenlenen parkurlar ziyaretçilerinin oldukça dikkatini çekerek, sırf bu amaç uğruna bile buraya gelmeye olanak sağlamaktadır.

 

Düzce doğası gereği oldukça fazla doğal güzelliğe sahiptir. Dağ yürüyüşlerine uygun yerler, yemyeşil yaylalar, yarışçıların kendilerine ait ayrı alanları, kamp sevenler için düzenlenmiş alanları ile oldukça cezbedici özelliklere sahiptir.

 

Gölyaka ilçesinde bulunan hava parkı ise eğlenceyi yerde aramaktan sıkılanlar için biçilmiş bir kaftandır. Havacılık sporlarına imkan sağlamakla birlikte , yelken kanat uçuşları, yamaç paraşütüne de olanak sağlayacak düzeydedir. Düzce sporsal aktivitelerde oldukça verimli bir şehrimizdir. Öyle ki tüm bunların yanı sıra yelken sporları ve su altı sporuyla ilgilenenler için birçok imkan sunulmaktadır.

 

Düzce’ye gelince mutlaka gezilecek yerlerin başında ise; Prusias Ad Hypium, Antik Tiyatro gelir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER