Ne Kadar Haberleri

2022 15 Temmuz Şehitler köprüsü Geçiş Fiyatları Ne Kadar

2022 15 Temmuz Şehitler köprüsü Geçiş Fiyatları Ne Kadar
Bu haber 01 Ocak 2022 - 17:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Her yıl yeniden değerleme oranları ile mevcut fiyatlar açısından belirlenen geçiş fiyatları Ocak ay’ından itibaren güncelleniyor. Bu anlamda İstanbul’da bulunan meşhur 15 Temmuz Şehitler köprüsü geçişleri de ücrete tabi. Bu anlamda güncel fiyatlar ve köprüden geçiş ne kadar oldu hakkında sayfamızdan bilgi alabilirsiniz. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle güncel fiyatlar belli oldu.

2022 Yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Ücretleri

Yeniden değerleme oranı belli olmasına karşın yeni yılda geçiş ücretleri ile ilgili yeni bir güncelleme yayınlanmadı. Karayolları Genel Müdürlüğü burayla ilgili fiyat güncellemesi sonrasında köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu sorusunun cevabına, güncel rakamlara sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

  • Aks aralığı 3,20 m den küçük araçlara 8,25 TL
  • Aks aralığı 3.20 ve büyük olan araçlara 10,75 TL
  • 3 Akslı araçlar 23,25
  • 4-5 Akslı araçlar 46 tL
  • 6 ve yukarı akslar 61 TL
  • Motorsikletler 3,25 TL

2021 Yılı Ücretleri Ne Kadar?

Yeni yıla girmemize az bir zaman kala Karayolları Genel Müdürlüğü güncel fiyatları açıklamadı. Ancak 2021 yılı itibariyle alınan fiyatlar şu şekilde;

  • Aks aralığı 3.20 küçük araçlar için 13.25 TL
  • Aks aralığı 3.20 ve daha büyük araçlar için 17 TL
  • 3 Akslı araçlar için 37 TL
  • 4-5 Akslı Araçlar için 73.50 TL
  • 6 ve yukarı Akslı araçlarda 97.75 Tl
  • Motosikletlerde 5.25 TL

Olarak alınıyor. 15 Temmuz Şehitler köprüsünden geçişlerde müsaade edilen araçlar ile ilgili hususu Ukome karar veriyor. Burada müsaade edilmeyen araçların dışında geçişler yasak. Bu araçlar geçmesi halinde de cezalı geçiş ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Köprü geçişlerinde merak edilen hususlar için telefonla bilgi alınabiliyor. Aramanız gereken telefon numarası ise 850 460 60 60.

Hangi Araçlar 15 Temmuz Şehitler köprüsünden Geçebiliyor?

Bu köprüden geçmek için belli araçlara izin veriliyor. Bu sebeple 15 Temmuz Köprüsünden geçebilecek araçlar şu şekilde belirlenmiş.

  • Sınıf araçlar
  • Yolcu Servisleri
  • Toplu taşıma araçları (İETT ve Halk Otobüsleri gibi)
  • N1 Acil Yardım ambulans ve sağlık araçları

Geçiş sağlayabiliyor.

Kimyasal Yüklü araçlar Köprüden Geçebilir mi?

15 Temmuz Köprüsünden Geçiş Ücretleri

Ukome kararları doğrultusunda izin verilen geçişlerde ayrıca izin verilen araçlar dışında bu köprüden kimyasal yüklü araçların geçişine izin verilmiyor. Bu tür araçların geçişleri Yavuz Sultan Selim köprüsüne yönlendiriliyor. Kararlar bu köprünün kullanılması doğrultusunda.

15 Temmuz Şehitler Köprüsünün geçiş ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranları üzerinden gerçekleştiriliyor. 2022 yılı için yenide değerleme oranının yüzde 36.20 olarak belirlenmiş olması bu oran üzerinden hesaplanacağı anlamına gelmiyor. Burada Ukome nin alacağı kararlarda önemli. Geçişlerde alınacak ücretler güncel ekonomik durumlar sebebiyle daha kısa zamanda güncellenerek tahsil edilmeye de başlanabilir.

İhlal Geçişleri Sorgulama

Bu köprüden izin verilen araçlar dışında geçen araçlar için idari yaptırım kararı uygulandığını belirtmiştik. Bu sebeple kaçak geçen araçlar ile ihlali gerçekleştiren araçlar hakkında sorgulama yapma imkanı da bulunuyor. Buradan ulaşacağınız sayfa üzerinden plakanızı girerek sorgulayabiliyorsunuz. Fakat burada son 15 günlük geçişler direk olarak yansımayabiliyor. Bu sebeple sık sık sorgulama yapmanız erken ödeme ile daha az ceza ödemeniz anlamına geliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü konuyla ilgili duyurusunu yapacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER