Ne Kadar Haberleri

Antalya Aksu Perge Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar?

Antalya Aksu Perge Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar?
Bu haber 31 Aralık 2021 - 8:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin çok eski yerleşim bölgelerinden birisi olan Perge her yıl yerli yabancı turistleri kendisine çekmeyi başarıyor. Antalya Aksu’da geniş bir alanda bulanan bölgeyi görmek isteyenler sürekli artış gösterirken buraya ücret ödemesi de yapılması gerekiyor. Antik kent Perge antik kenti giriş ücreti Ne kadar sorusunu soranlardansanız tam adresine geldiniz.

Perge Antik Kentine Ulaşım Rahat

Akdeniz Bölgesinin muhteşem güzelliklerinden birisi Perge. Yıllar önce bir çok medeniyete başkentlik yapmış ve ünü ülke sınırlarını çoktan geçmiş bir yer. Antalya merkezine 18 km gibi yakın bir mesafe de bulunan kent havaalanına yaklaşık 5 km uzaklıkta. Bu sebeple bir çok yolcu uçağının da buradan kuş bakışı geçtiğini söylemek mümkün. Buraya şehir içi minibüsleri ve otobüsleri de gidiyor. Belli bir noktaya kadar Tramvayla da gidebilirsiniz. Bu anlamda ulaşım rahat.

Perge’de Görülmesi Gereken Yerler

Çok geniş bir alana konumlanması nedeniyle içerisinde muhteşem yapıları görebileceğiniz ve uzun zaman ayırmanız gereken yerlerden. Buraya gelenler tiyatro, stadyum, Agora, Sütunlu cadde, Helenistik Yapı ve hamamı gezip görebilir.

Binlerce yıl bir çok kavime ve uygarlığa ev sahipliği yapmış Perge’nin tarihi hikayesi bazılarının dikkatini çekerken bazıları önem vermeyebilir. Bu anlamda tarihsel dokusu hakkında çok ayrıntıya girmek istemesekde buranın ülkemiz açısından önemi büyük. 1071 yılı itibariyle Anadolu’ya yerleşen atalarımız burayı da mesken edinmiş. 1299 yılında Hamidoğulları Beyliği egemenliğine sonrada Osmanlı egemenliğine girmiş. Fakat burada Osmanlı’lardan kalan tarihi bir yapı bulunmuyor.

Perge Giriş Ücreti

Perge antik kenti dünya markası olmuş yerlerimizden. Burayı ziyaret edenler giriş ücreti 60 TL ödemesi gerekiyor. Fakat özellikle tarihi mekanları sürekli ziyaret eden kişilerden biri olduğunuzu düşünüyorsanız bu aşamada müze kart alınması önemli husus. Çünkü kartın fiyatı 60 TL ve  bu sayede yıl boyunca müze kart geçen her yerde ücretsiz giriş imkanı ediniyorsunuz.

Perge Ziyaret Saatleri

Perge’yi gezmek için yaz kış her mevsim açık olmasına rağmen sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Gişe ise saat 16:30 da kapanıyor. Barbaros Mahallesi Pere Caddesi Aksu adresinde bulunan ören yerinin telefon numarası da 242 426 27 48.

Perge Ören Yeri’nin kazıları 1946 yılında başlamış. Bir çok bölgesinde kazılar tamamlanmasına rağmen devam eden noktalarda bulunuyor. Yine fotoğrafçıların model açısından uğrak noktalarından birisi haline gelmiş.

Antalya merkezine ve havaalanına yakın olması nedeniyle gidip görülebilecek yerlerden olan Perge Antik Kenti Ören Yeri sit alanı üzerinde bulunuyor.

Antalya’da Gezeceğiniz diğer yerler ve ücretleri

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER