Ne Kadar Haberleri

2022 Antalya Patara Öğrenci Öğretmen Giriş Ücreti Ne Kadar?

2022 Antalya Patara Öğrenci Öğretmen Giriş Ücreti Ne Kadar?
Bu haber 31 Aralık 2021 - 8:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Patara Giriş Ücreti – Dünya mirası açısından çok büyük bir öneme sahip olan Patara Antik Kenti kazı çalışmaları 1988 yılından bu yana gelmiş ve halen devam ediyor. Çalışmalar sonrası ortaya çıkarılanlar ise muhteşem yapılar eşliğinde sizlere sunuluyor. Bu anlamda Antalya, Kaş bölgesine gelen kişilerin mutlaka görmesi gerektiği nadir yerlerden olan Patara antik kenti ören yerine giriş ücreti de merak edilenlerden.

Giriş Ücreti Ne Kadar?

Patara’yı anlamak için burayı görmek gerekiyor. Bunun için yurt dışından gelen binlerce kişi mevcut. Nitekim zorlu yollardan gelenler buraya tekrar gelmek üzere terk ederken arkasında güzel anılar bırakıyor. Patara’ya girişte ücret ödemesi ise 40 TL.

Burada yine müze kart geçerli. 60 TL karşılığı aldığınız kart ile bir yıl boyunca geçerli olan tarihi dokuları gezme imkanı buluyorsunuz. Gezmeyi seyahat etmeyi sevenlerdenseniz zaten bu kartı her yıl almalısınız. 18 yaş altı öğrenciler ve öğretmenler ile 65 yaş üstü kişilere dönemsel olarak ücretsiz giriş imkanı veriliyor.

Likya Birliğinin Başkenti Patara

Yıllardır yapılan çalışmalar sizleri memnun edecek yapıları ortaya koymuş Patara’da. Arkeolojik ve tarihsel açıdan baktığınızda bir dünya mirası. Akdeniz Kaplumbağaları ve Caretta Carettaların evi olan Patara 13 ncü yüzyıldan bu yana Hitit şehri. Likya birliğinin başkenti. Apollonun kehanet merkezi. Noel babanın memleketi. Özellikle fotoğraf sanatçılarının adresi olmuş Patara görkemli muhteşem yapıları ile sizlere resital veriyor. Demre Myra Antik Kenti sonrası buraya ayrıca ziyarette bulunabilirsiniz. Yada Phaselis Antik Kenti sonrası.

Patara’nın Mesafesi

Güzellikleri ve özellikleri saymakla bitmeyecek olan Patara antik kenti Antalya’ya 239 km mesafede bulunuyor. Yaklaşık 3,5 saatlik mesafe sonrası sizleri büyüleyecek bir kent, ören yerini ziyaret ediyorsunuz. Kaş ve Kalkan’dan dolmuşlar ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir yer. Kaş’a 43 km mesafede ve yaklaşık 12 km sahil şeridine sahip. 1,5 km genişlik ile bu sahilin dünyanın en uzun plajı unvanı almasına neden olmuş. Caretta Caretta yumurtlamaları için sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri dışında sahil kullanılmıyor. Burada günlük denize girmek serbest. Bu anlamda şemsiye ve şezlong kiralaması yapabileceğiniz işletmelerde bulunuyor.

Burada bulunan tiyatro kurşunlu tepeye yaslanmış bir yudum çay tadında şehri izliyor. Muhteşem bir aura sizleri karşılıyor her adımınızda. 2020 yılında Kültür Bakanlığının Patara yılı ilan etmesi de bu önemi destekliyor. Her ne kadar yapılışında Roma, Likya imzası taşıyor olsa da ülkemizin değeri olan Patara kazıları Akdeniz Üniversitesince yapılıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER