Ne Kadar Haberleri

Özel Okul Ücreti Artış Oranı Belli Oldu. Özel Okullara Ne Kadar Ödeyeceğiz?

Özel Okul Ücreti Artış Oranı Belli Oldu. Özel Okullara Ne Kadar Ödeyeceğiz?
Bu haber 11 Ocak 2022 - 20:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Milyonlarca özel okul öğrencisinin yeni yılda ödeyeceği tutarı hesaplayacak oran belli oldu. Yaklaşık 1 milyon öğrenciyi ilgilendiren özel okul ücreti yüzde 36,73 oranında zam yapılarak tahsil edilebilecek. Özel Okullara Ne Kadar Ödeyeceğiz?

Türkiye’de faaliyet gösteren binlerce özel okul öğrencisini yakından ilgilendiren özel okul ücreti zammı için açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı özel okulların yapacağı zam oranları için açıklama yaparken öğrenci velileri ve okullardaki tartışmalara da son noktayı koymuş oldu. Özel Okul Öğretmen Maaşları sonrası öğrencilerden ne kadar alınacak merak konusuydu.

Özel Okul Ücreti Artış Oranı Nasıl Hesaplanıyor?

Yeni yılda özel okullarda okuyan öğrencilerin yıllık ücretlerine yapılacak zamlarla ilgili olarak farklı açıklamalar söz konusuydu. Özel okul ücretlerinin hesaplanmasında son iki yılın ÜFE ve TÜFE ortalamalarına yüzde 5 ilave edilerek belirlenen oran kullanılıyor. Bu anlamda ortalama yüzde 31,73 olurken buna eklenen yüzde beşlik ilave ile toplamda 36,73 gibi bir zam oranı ortaya çıkıyor.

Pandemi Özel Okulları Etkiledi

2021 yılı eğitim açısından da kötü bir yıl oldu. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin yolunun internet üzerinden geçmesi bir nebze sektörün ilerlemesine yardımcı oldu. Bu aşamada özel okullarda eğitim gören öğrencilerin velileri ödediği bazı ücretlerin geri ödenmesini talep etti. Bu anlamda da bazı okullar iadede bulunurken bazıları ödemekten kaçındı.

özel okul ücreti

Pandemi eğitim sektörünün de sekteye uğramasına neden oldu. Online eğitim çatısı altında Türkiye önemli bir sınav verdi ve yeni sistemlerle tanışmak zorunda kaldı. İnternet ve televizyon eğitimin adresi konumuna geldi.

Özel Okullar Derneği Yüzde 15-20 Zam Açıklamıştı

Yeni yıl ile artan fiyatlar sonrası Özel Okullar Derneğinden yapılacak zamlarla ilgili açıklama gelmişti. Güncel olarak yüzde 15-20 bandında zam yapılacağını açıklayan dernek başkanı Zafer Öztürk’ün bu dileği uzak kaldı. Milli Eğitim Bakanlığının bu çerçevede yaptığı açıklama ile özel okulların maksimum yüzde 36,73 zam yapacağı yönünde oldu.

Özel Okul Ücreti Kayıt Öncesi Farklılık Gösteriyor

Özel okullarda eğitim öğretim ücreti dışında yemek, kıyafet ve kitap gibi unsurların ücretleri de farklı olarak alınıyor. Okul kaydı gerçekleştirilirken veliler tüm bunlara bir açıklık getirerek kaydı yaptırıyor. Ancak özellikle son iki yıldır pandemi nedeniyle zorlu bir süreç geçiren eğitim sektörü bu yıl kendine iyi bir yer edindi. Ancak bu süreçte bir çok veli çocuğunu özel okullardan alarak devlet okullarına yerleştirmeye çalışmıştı. Bu durumun önüne de öğrenci nakillerine konulan engel ile geçilmeye çalışıldı.

Özel Okullar En Fazla Ne Kadar Zam Yapabilecek?

Oku kaydında yaptığınız anlaşmalara ve öğrencinizin aldığı bursa göre farklı ücretler ödemesi söz konusu olsa da, Bakanlıkça yapılan açıklamada 2022-2023 yılında özel okul ücreti öğrencilerden en fazla yüzde 36,20 oranında zam yapılabilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER