Ne Kadar Haberleri

Plastik, Metal, Cam Şişe Depozito Ücreti Ne Kadar Ödeyeceğiz

Plastik, Metal, Cam Şişe Depozito Ücreti Ne Kadar Ödeyeceğiz
Bu haber 02 Ocak 2022 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Plastik, Metal, Cam Şişe Depozito Ücreti Ne Kadar Ödeyeceğiz. Yeni yıl bizlere yeni sürprizleri de beraberinde getirdi. Artık bundan sonra alacağımız ürünlerde plastik şişe, metal şişe, cam şişe için depozito ücreti ödeyeceğiz. Tüketicinin yabancı olduğu bu konuyla ambalaj başı ücret alınacak. Peki aldığınız ürünlerin plastik, metal, cam şişe depozito ücreti olarak ne kadar ödeyeceğiz makalemizde bulunuyor.

Depozito Ücretleri Ne Kadar Olacak?

2022 yılı itibariyle aldığımız şişe ürünlerine depozito ücreti ödemeye başlayacağız. Aldığımız içecek gibi diğer tüketim malzemelerinin ambalajları ile şişelerinin iadesi sonrasında alınan depozitolar iade edilecek. Doğayı korumak amaçlı olarak alınan tedbirlerden birisi olarak plastik şişeler, metal şişeler ve cam şişeler için depozito ücretinin ne kadar ödeneceği merak konusu.

Ambalajlar İçin Depozito Ödeyeceğiz

Marketlerden alacağımız ürünlerin normal fiyatının yanında bu ürünlerinin ambalajları için depozito ücreti ödeyeceğiz. Ek olarak yaptığımız bu ödemeyi ise daha sonra ambalajı teslim ederek geri iade alacağız. Bu sistemin oturması bir hayli karışık görünüyor.

Ancak geçmişte özellikle alkol şişelerinde, maden suyu şişelerinde bu tür uygulamalar bulunuyordu. Fakat şişelerin iadesi ile para geri verilirken bu tür hususlar Vergi açısından kayıtlara yansımıyordu. Güncel olarak yapılacak işlemlerde depozito ücretinin vergi fişlerine yansıyacak olması sistemi biraz karmaşık hale getiriyor gibi görünüyor.

Poşetler için ücret alınmaya başlanması da beraberinde bir çok soruyu beraber getirmişti. Ancak bu durumun da kısa sürede satıcı ve alıcılar tarafından alışılacağı kanaatindeyim. Almış olduğunuz ürüne göre sizden kesilecek depozito ücretleri de şu şekilde olacağı üzerinde duruluyor.

Plastik Şişe Depozitoları

  • 0,33 litrelik içecek ambalajı için 1,48 kr
  • 0,75 litrelik içecek ambalajları için 2,8 kr
  • 1,5 litrelik içecek ambalajları için 4,3 kr
  • 0,501 litre üzer için 5,8 kr

Metal Şişe Depozitoları

  • Ambalajlar 4,3 kr

Kompozit Ambalaj Depozitoları

  • Kağıt karton içecek ambalajı 0,25 lt için 1,48 kr
  • 0,25 -0,5 lt için 2,8 kr
  • 0,501 lt üzeri 5,8 kr

Ahşap Ambalajlar için 14,8 kr alınması planlanırken cam şişeler için kesilecek depozito ücretleri netlik kazanmadı. Önümüzdeki süreçte bu hizmetler ve alımlar ile kesilecek depozitolar için açıklama yapılması bekleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER