Ne Kadar Haberleri

Youtuberlar Aylık Ne Kadar Kazanıyor?

Youtuberlar Aylık Ne Kadar Kazanıyor?
Bu haber 22 Ocak 2022 - 14:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Youtuberlar Aylık Ne Kadar Kazanıyor? Deyim yerindeyse akıllı telefonlar kameraları sayesinde herkesi haberci dolayısıyla da youtuber yaptı. Bu anlamda medyada çıkan haberler sonrası kazançlar da merak konusu oldu. Bir youtuber ne kadar kazanır? Ünlü Youtuber’ların kazançları ne kadar sorusu da merak edilenlerden.

Gelişen Teknoloji Youtuber’lara Kazandırıyor?

Teknolojinin gelişmesi akıllı telefonlardaki kameralara da yansıdı. Dolayısıyla da içerik üretimi artış gösterdi ve bu aşamada internet platformu youtube içerik zenginliği ile ön plana çıktı. Açılan kanallar ve ünlü kişilerin takipçi sayısı ardından youtube aylık kazancı ve ünlü youtuber’ların aylık ne kadar kazandıkları da merak konusu oldu. Bu örnekler her geçen gün kanal sayısını artırırken içeriklerde daha çok kişiselleşmeye başladı.

Youtuberlar Yatırım Yapıyor

Akıllı telefonlardan çekim ve izleme olanakları sonrası video formatlı haber ve diğer içerikler daha çok öneme kazandı. Gelişen kameralar ile daha kaliteli içerikler sunan internet kazançlar sonrası yatırım yapma imkanlarını da getirdi. Nitekim pahalı donanımlar ile çekimlerin yapıldığını söylemek mümkün. Nitekim drone çekimleri öyle küçümsenecek rakamlar değil. Takipçi ve izlenme sayısı arttıkça youtuberlar da kendisini geliştirme yoluna gidiyor.

Youtube Kanalı Para Kazanma Kriterleri Ne

Youtuberların kazançları

Youtube kanalı açmak kolay. Eskiden herkes kanal açımı ile para kazanmaya başlıyordu. Ancak günümüzde artın youtebar sayesinde bu durumda değişti. Kanalın para kazanabilmesi için en az 1000 abonenizin olması ve en az 4 bin saatlik izleme alması gerekiyor. Bu kriterler sonrası para kazanma için başvuru yapıyorsunuz ve onaylandığı takdirde kazanmaya başlıyorsunuz. Ülkemizde olduğu gibi dünya da her gün milyonlarca kişi video izleme yoluna gidiyor. Bu izlemelerin hepsi kazanç olarak yansıyor.

Youtube Nasıl Para Kazandırıyor?

Youtube’da yayınlanan videolara google reklam yerleştirmesi yapar. Bu reklamlara tıklamalar sayesinde de para kazancı kanal sahibine yansıyor. Bazı kimseler ürün satışları da yapıyor. Yani bu konuda kendisine Pazar bulan kişiler daha çok kazanıyor. Bu sebeple popüler bir video yayınlarsanız daha çok izleyici, daha çok reklam tıklaması ile daha çok paralar kazanıyor. Burada görüntüleme başına 2 ile 11 dolar arasında bir kazançtan bahsetmek mümkün oluyor.

Ünlü Youtuber’ların Kazançları Ne Kadar?

youtuberlar aylık kazançları ne kadar

Kazanç söz konusu olunca güncel Youtuber olarak ün yapmış kişilerinde aylık kazançları ne kadar, merak edilenlerden birisi oluyor. Dünyaca ünlü olan kişiler bulunuyor. Bunların kazançları ise dudak uçuklatacak cinsten diyebiliriz. Örnek olarak sıralayacak olursak;

  • Tifaany Ma 1,8 milyon abonesi bulunuyor ve aylık kazancı 5 bin ile 11 bin dolar arasında.
  • Nate O’brien 1.1 milyon abone ile aylık 450 bin dolar kadar kazancı var.
  • Kripto para yorumcusu Andrei Jikh’in 1,7 milyon abone ile aylık kazancı 5 ile 11 bin dolar arasında.
  • Charlie Chang 350 bin abone ile 23 bin ile 45 bin dolar arasında kazanıyor.
  • Kelly Stamps 600 bin abone ile 10 bin ile 20 bin dolar arasında kazanca sahip.
  • Mac Schmidt 50 bin abone ile 1400-3 Bin dolar raasında kazancı lüks yaşam tarcı videolar ile kazanıyor.
  • Charli Prangley 200 bin aboneye sahip. Grafik tasarımcısı videolarla yaklaşık 3500 dolar kazanç sağlıyor.
  • Levi Hildebrand 125 bin aboneye doğaya saygı videosu sunarken 750 ile 1700 dolar arasında kazancı var.
  • Choloe Tan 80 bin abone ile 250 dolar ile 13 bin dolar arasında kazanıyor.

Sizlerin de kendisine özgü ürettiği hususlarda video içerikler üreterek açacağınız kanal üzerinden Youtube para kazanma zevkini yaşayabilirsiniz. Geçimini bu videolardan sağlayan binlerce kişi bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER