Ne Kadar Haberleri

2022 Ambulans Şoförü Maaşları Ne Kadar Oldu?

2022 Ambulans Şoförü Maaşları Ne Kadar Oldu?
Bu haber 06 Ocak 2022 - 10:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hastaların acil olarak ulaşımında kritik rol oynayan ambulans şoförleri özellikle özel hastanelerde farklı maaşlar ile çalıştırılıyor. Bu aşamada ambulans şoförü maaşları ne kadar oldu sorusunun cevabını arayanlar için ipuçları vermek istedik.

Güncel olarak özellikle özel iş yerlerinde yapılan maaşlar kişinin çocuk sayısına göre değişiklik gösterirken burada genel gelir asgari ücret üzerinden veriliyor. Bu aşamada her yıl Ocak ay’ından itibaren yeni ücret ile maaş almaya başlayan ambulans şoförleri çalışma saatlerine bağlı olarak ek ücrette alabiliyor. Bu durumda şoför olarak çalışanların maaşları da daha fazla olmuş oluyor.

Özel Hastanelerde Ambulans Şoförü Maaşları

Ambulans şoförü maaşları güncel olarak en az 4 bin 250 TL üzerinden veriliyor. Burada çalışanın çocuk sayısı da önem arz ediyor. Çünkü çocuk sayısı arttıkça maaşı da artış gösteriyor. Ancak bekar ve evli olup çocuğu olmayan bir çalışanın aylık kazancı en az 4,250 TL oluyor. Fakat çalışma şartları ve diğer hususları da dikkate aldığınızda özel hastanede ambulanslarda şoför olarak çalışanların maaşları en çok 9.500 TL’yi bulurken ortalama rakam ise 6 bin lira civarlarında oluyor.

Standart maaş dışında burada çalışan kişilerin kıdemleri ile ilerleyen süreçlerde daha yüksek tutarda maaş aldıklarını da söylemek doğru olur.

Devlet Hastanelerinde Ambulans Şoförü Maaşları

Devlet kurumlarında çalışan ambulans şoförleri özellere göre daha konforlu bir çalışma şartlarına bağlı olarak görev yapıyor. Buralarda çalışanların mesai saati daha az olurken haftalık ve yıllık izinleri de doğal olarak daha çok oluyor. Burada görev yapan ambulans çalışanlarının maaşları ise 657 ye bağlı olarak Genel İdari Hizmetler kadrosunda oluyor. Bu durumda çalışanın eğitimi, çalışma yılı ile kıdemi kişinin aldığı maaşta önemli etken oynuyor. Bu sebeple güncel olarak 1 nci derece de çalışan, 4 yıllık fakülte mezunu bir ambulans şoförünün çocuk ve eş yardımı harici yaklaşık 6 bin TL ücret aldığı biliniyor. Eş ve çocuk yardımı ile bu rakam çok daha yukarı çıkıyor.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulanslar kamu ve özel hastanelerde önemli dinamiklere sahip. Hasta açısından kritik bir ulaşım aracı olan ambulanslarda çalışanların istihdamında hastaneler belli kriterleri de arıyor. Özel kuruluşlarda bu çalışanlar için tecrübe aranırken kamuda da özel parametreler söz konusu ediliyor. 112 hattına bağlı olarak görev yapan şoförlerin ayrıca ilk yardım belgesinin olması, psikoteknik belgesine sahip olması, güvenli sürüş teknikleri ile ileri sürüş teknikleri dersi alarak buralardan olumlu belge alması halinde ambulans şoförü olabiliyorlar.

Devlete bağlı kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde çok yoğun bir şekilde görev yapan Ambulans Şoförlerinin maaşları asgari ücrete bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu durum kişinin tecrübesi ve kıdemi ile artışlara neden olur. Bu sebeple kamuda ve özelde ambulans şoförü maaşları farklılık gözetiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER