Ne Kadar Haberleri

2022 Azerbaycan Asgari Ücreti Ne Kadar Ödeniyor?

2022 Azerbaycan Asgari Ücreti Ne Kadar Ödeniyor?
Bu haber 09 Ocak 2022 - 9:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yurt dışında farklı ülkelerde çalışmak isteyenler de gidecekleri ülkelerde ne kadar kazanacağını merak ediyor. Bu anlamda kardeş ülke Azerbaycan Asgari Ücreti bu ülkede çalışacaklar için ne kadar kazanacağının göstergesi.

Azerbaycan Asgari Ücreti Üzerinden İşçi Maaşları

Kardeş ülke Azerbaycan’da çalışan kesim özellikle dil açısından zorluk çekmezken burada iş bulması halinde asgari ücret üzerinden maaşlar alıyor. Daha yüksek alanları elbette var ancak bu aşamada işçilerin alacağı ücret bu orandan hesaplanıyor. Bu çerçevede iş bulmasına yardımcı olan kuruluşlar bulunurken bazı müteahhit firmaları doğrudan işçi götürebiliyor. Azerbaycan asgari ücreti yıl başında yenilenen zamlarla yeni tutarlar üzerinden ödeniyor.

İki ülkenin beraber hareket ettiği bir çok husus bulunuyor. Bu sebeple sorun yaşamadan çalışabileceğiniz ve yaşayabileceğiniz ender ülkelerden birisi Azerbaycan. Bir çok kültürümüz birbirine yakın olduğu için burada yaşam için zorluk çekmeyeceğinizi söylemek mümkün. Yaşam gideri, yemek kültürler ile benzerlikler olan ülkeye vizesiz ulaşım da cazip kılıyor.

Azerbaycan Asgari Ücreti ve Türkiye Asgari Ücreti Karşılaştırması

Azerbaycan asgari ücreti

Azerbaycan Asgari ücreti ülkemiz ile paralel benzerliklere sahip. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de asgari ücret olarak 2 bin 825 Lira ödeniyordu. Bu rakam Azerbaycan’ da ise 2 bin 874 Lira olarak ödenmişti. Bu tutarlar TL açısından bakıldığında böyle. Azerbaycan’ın para birimi Manat. Burada ödemeler de bu kur üzerinden yapılıyor. Bu kurun TL karşısında daha değerli olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. 2021 yılında 571 manat olarak Asgari ücret ödemesi yapılıyordu. Bu rakam Dolar olarak 335, Euro olarak ise 284 olarak karşılık görüyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ödenen tutar ise manat üzerinden ele aldığınızda 561 manat oluyor. Yani Türkiye’de daha düşük diyebiliriz.

2022 Yılında Azerbaycan Asgari Ücreti Ne Kadar Oldu?

Bu rakamlar bir yana Azerbaycan’da 2022 yılında ödenecek maaşlar için asgari ücret tutarı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 250 manat olarak açıklandı.  Azerbaycan’da alınan ücretler için minimum emek haqqı denilen bu tutar yaşamı idame ettirebilmek için yeterli buluyor. Ancak Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov yaptığı açıklama ile 2022 yılında 727 manat ödeme yapılacağını duyurdu. Bu rakamlar asgari ücretin üzerinde oluyor.

Azerbaycan Asgari ücreti ödemesi yapılırken yapılan hesaplamalarda kişinin brüt gelirinden gelir vergisi, zorunlu sigorta keseneği, işsizlik sigortası ve zorunlu sağlık sigortası kesintisi yapılıyor. Ancak kardeş ülke Azerbaycan’da 8000 manat gelire kadar Gelir vergisi kesilmiyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER